Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Underläkare, Öron- näs, och halskliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Öron, näs- och halskliniken i Kalmar är en liten, välbemannad klinik med 14 läkare varav 8 specialistläkare. Som underläkare har du ett omväxlande arbete som omfattar dagjour med akuta patientbesök, öron-näs- och halsmottagning, polikliniska mottagningsoperationer, vård av inneliggande patienter och deltagande i den kirurgiska ÖNH-verksamheten på centraloperation. Du deltar också i vår beredskapsjourlinje på kvällar och helger. Jourtjänstgöringen omfattar ungefär ett vardagspass per vecka och en helgjour per månad.

Vi genomgår SPUR-inspektion vart femte år och har alltid fått goda resultat. Vi är intresserade av utbildning och handledning och du har alltid gott bakjoursstöd såväl dag- som kvällstid. Internutbildning i grupp sker varje vecka, varannan vecka erbjuds nationell webbaserad utbildning inom ÖNH och vi har gemensam artikelgranskning en gång per månad.

Vi söker

Vi söker dig som tagit läkarexamen och söker vikariat innan AT alternativt dig som nyligen avslutat AT och är intresserad av att prova ÖNH-specialiteten. Du har ett intresse för öron, näs- och halssjukvård och är självständig, påläst och initiativtagande. Du har god samarbetsförmåga och kan kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi värdesätter flexibilitet och att du har lätt för att anpassa till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Tidigare erfarenhet från öron, näs- och halssjukvård är meriterande.

Vår arbetsplats

Öron, näs- och halskliniken handlägger både barn och vuxna med akuta och kroniska sjukdomar i öron, balansorgan, näsa och bihålor, mat- och luftstrupe, i halsens vävnader och körtlar samt stämbanden. Vi behandlar infektioner, neurologiska sjukdomar, sväljningsstörningar, trauma, tumörer, obstruktiva sömnbesvär samt röst-, tal- och språkstörningar. En viktig del av verksamheten är hörselvården och logopedmottagningen.

Kliniken erbjuder omhändertagande av patienter under hela dygnet under årets alla dagar. Vårt primära upptagningsområde omfattar ca 140 000 invånare i södra delen av Kalmar län. Vi har en stor mottagningsverksamhet, egna slutenvårdsplatser på samvårdsavdelning 39 och operationsresurser på centraloperation.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/447

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-06-12
Upplysning om tjänsten

Anna Parke

0480-81798
Upplysning om tjänsten

Kristoffer Sandelin, Läkarföreningen

0480-81000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30