Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Underläkare, Onkologen

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Motiveras du av förändring och utveckling? Vill du hjälpa dem som behöver det mest och se till att våra invånare får ett friskare, tryggare och rikare liv? Då är Onkologen en arbetsplats för dig.
Onkologiska kliniken och strålningsfysik är en länsövergripande basenhet med verksamhet i både
Kalmar och Västervik. Onkologi är en starkt växande specialitet tack vare att vi kontinuerligt får nya
behandlingsmöjligheter för våra patienter. Med detta kan vi bota fler och patienter med obotlig sjukdom lever allt längre. Att jobba med onkologi innebär ett omväxlande arbete med medicinsk behandling, strålbehandling, avdelningsarbete, mottagning arbete och inte minst ett multidisciplinärt arbete exempelvis via våra multidisciplinära konferenser. Sammantaget gör detta att onkologi är en mycket spännande, utmanande och stimulerande specialitet.

Tjänsten är ett vikariat under cirka 6-9 månader eller enligt överenskommelse. 

Vi söker

Vi söker dig med läkarexamen som vill arbeta med och utvecklas inom onkologi. Du tycker
det är viktigt att bemöta människor på ett bra sätt, du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att samarbeta med andra och skapa förtroende.

Vi behöver nya medarbetare i vår fortsatta utveckling. Förutom den generella utvecklingen inom
onkologin är det planerat för en utökning och utbyggnad av verksamheten. En ny byggnad är planerad att stå klar år 2026 för att möta det ökade behovet/utvecklingen av strålbehandling och medicinsk onkologi.

Vår arbetsplats

I Kalmar har vi en onkologiskdagvårdsavdelning med 22 vårdplatser, en onkologisk mottagning, en strålbehandlingsavdelning med två linjära acceleratorer och en dosplanerings CT. Vi har fem vårdplatser på en kirurgavdelning för dygnet runt vård som vi ansvarar över på dagtid under veckorna. I Västervik har vi en onkologiskdagvårdsavdelning med cirka sex vårdplatser. Vi deltar i cirka tolv multidisciplinära konferenser per vecka (lokala, länsövergripande, regional och nationella). Arbetet är dagtid, alltså ingen jourverksamhet. Vi är tio specialistläkare/överläkare och åtta ST läkare som arbetar på kliniken. I övrigt är det sjuksköterskor (många specialistutbildade onkologisjuksköterskor), medicinska sekreterare och strålningsfysiker och totalt är vi drygt 80 medarbetare.

Varför söka till oss?

Det finns många anledningar tycker vi. Vi är en välfungerande klinik med nöjda patienter och nöjda medarbetare. Vi har en väl utarbetad ST-planering med utbildningar, handledning och tid för studier. Region Kalmar län har korta beslutsvägar där alla kan vara med och påverka utvecklingen. Vi deltar i både regionala och nationella nätverk. Vi prioriterar utbildning, vi har en bra säkerhetskultur och framför allt engagerade och kunniga medarbetare. På kliniken arbetar vi mycket i team och för oss är det viktigt att ha roligt på jobbet. Arbetstiden är dagtid. Vi arbetar ständigt med att våra medarbetare ska kunna känna att det finns en bra balans mellan arbete och fritid. Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan. Kontakta oss gärna om du är nyfiken på att veta mer om hur vi arbetar, eller om du vill komma på ett förutsättningslöst besök! Våga ta steget - kom och var med i den fortsatta uppbyggnaden av en av Sveriges bästa onkologiska kliniker.

Tillsammans gör vi skillnad!

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder i Region Kalmar län.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/672

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-01
Upplysning om tjänsten

Magnus Lagerlund

0480-448657
Upplysning om tjänsten

Linda Edvarsson, Läkarföreningen

0480-38466

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30