Ultraljudsbarnmorska/Förlösande Barnmorskor, Kvinnokliniken Kalmar

Region Kalmar

Vi erbjuder

Kvinnokliniken på länssjukhuset i Kalmar erbjuder dig ett viktigt arbete som barnmorska. Vi söker dels dig som är ultraljudsbarnmorska. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av ultraljud samt arbete på vår förlossning/BB avdelning. Specialistmödrahälsovården är en mottagningssektion som ingår i kvinnokliniken där medarbetarna roterar mellan ultraljudsmottagning och obstetriksektion. Verksamheten drivs av kontinuerligt processarbete där specialistmödrahälsovården och ultraljudsmottagningen är en av de processerna. Vi i Kalmar har ett värdefullt bildgranskningssamarbete tillsammans med Linköpings universitetssjukhus som vi är mycket stolta över.

Vi söker även dig som är barnmorska och enbart vill arbeta på förlossning och BB. Vår arbetsplats kännetecknas av kompetenta, kunniga och trygga medarbetare. Kliniken är lagom stor så medarbetarna har god kännedom om varandra på arbetsplatsen. Vi är under ständig utveckling vilket är viktigt för att dela arbetsuppgifter på kliniken och är en del i arbetsmiljöarbetet på kliniken. Arbetet präglas av stor gemenskap med kompetenta läkare, barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Vi söker

Vi söker dig med barnmorskelegitimation. För dig som vill arbeta som ultraljudsbarnmorska söker vi dig med RUL- och KUB certifiering. Erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande. Behärskar du fler språk utöver svenska och engelska är det ett plus. Som person ser vi att du är positiv inför förändringar och nyheter. Du kan arbeta självständigt men har samtidigt god samarbetsförmåga. Du visar engagemang i ditt arbete är driven och kvalitetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Kvinnokliniken består av tre sektioner; Mödrahälsovård, Obstetrik och Gynekologi. Kvinnokliniken arbetar med förlossnings- och BB-vård, gynekologi, specialistmödravård och uroterapi. Specialistmödravården står för flertalet ultraljudsundersökningar/ultraljudsscreening under graviditet, samt sköter gravida kvinnor med komplicerande sjukdomstillstånd. Den gynekologiska delen inriktar sig på gynekologiska sjukdomar och behandlingar samt tidiga graviditetskomplikationer upp till och med graviditetsvecka 21. På förlossningen/BB vårdas mammor och barn i samband med förlossning samt gravida kvinnor med graviditetskomplikationer from graviditetsvecka 22. Mödrahälsovårdens verksamhet består av graviditetsövervakning, föräldragrupper, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll samt ungdomsverksamhet. Vi finns på ungdomsmottagningar och familjecentraler, totalt 14 mottagningar.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/554

Placering/enhet:

Region Kalmar

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-05-24

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Cathrine Albertsson, Avdelningschef

0480-44 81 86
Upplysning om tjänsten

Maria Bäckman Veinfors, Avdelningschef

0480-816 81
Upplysning om tjänsten

Helen Bengtsson, SRAT

0480-484 19
Upplysning om tjänsten

Helén Rosenqvist Börjesson, Vårdförbundet

0480-410 50

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 25 maj 2020 Lämna synpunkter på innehållet