Trafikledare

Kalmar länstrafik

Vi erbjuder

Vi söker dig som vill ha ett händelserikt och utmanande arbete. Som trafikledare kommer du ha ansvaret för att ge förare stöd i utförandet att leverera till våra kunder. Du har likaså ett operativt ansvar som innebär att leda och fördela resurser, i syfte att minimera påverkan för resenären. En viktig del i din roll är att du ansvarar för att förmedla relevant störningsinformation till kunder, förare och övriga intressenter genom våra tekniska system och telefon. I dina arbets-uppgifter ingår även avvikelserapportering i syfte att återkoppla till förvaltningen, trafikföretag, resenärer och andra intressenter.

Hela vårt arbetssätt präglas av strävan mot vår vision ”Sveriges bästa kollektivtrafik” och vårt uppdrag och kundlöfte ”Att erbjuda resor som underlättar och berikar människors liv och utvecklar vår region”.

Vi söker

Vi söker dig som hanterar uppkomna problem och avvikelser metodiskt. Du kan analysera, prioritera och löpande värdera den information du får. Du arbetar långsiktigt, lösningsorienterat och kan arbeta under tidspress med bibehållen kvalitet och vågar fatta beslut. Som person har du hög servicevilja, är ansvarskännande, flexibel, prestigelös, empatisk och har god samarbetsförmåga.

Du har avslutad gymnasial utbildning samt är duktig på att kommunicera på svenska i tal och skrift. Du trivs med datorn och telefonen som arbetsredskap och har lätt för och gillar nya system. B-körkort är ett krav och det är meriterande med god lokalkännedom i länet och tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Våra värderingar öppet, engagerat och kunnigt styr vår vardag och du blir en viktig resurs i det arbetet.

Vår trafik rullar nästan hela dygnet. Vi är bemannade under hela trafikdygnet vilket innebär tjänstgöring såväl dag- som kvällstid och även helgnätter samt högtider. 

Facklig representant är Mathilda Danlid-Nilsson. Hon nås enklast via mail: mathilda.danlid@regionkalmar.se.

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/17

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-01-29
Upplysning om tjänsten

Caroline Svensson, 1:a linjens chef

010-2121147
Upplysning om tjänsten

Pernilla de Vries, HR-chef

010-2121110

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30