Trafikledare Kalmar länstrafik

Kalmar länstrafik

Vi söker 

trafikledare som tillsammans med sina kollegor på Kalmar länstrafik och externa partners bidrar till att leverera välfungerande särskild kollektivtrafik inom regionen. 

Verksamheten finns placerad på tre orter i länet: Oskarshamn, Kalmar och Högsby.

Som trafikledare blir en av dina uppgifter att ha god kännedom om gällande trafikavtal. I tjänsten ingår att planera och leda trafiken, hålla reda på turer, fordonspositionering, ta emot bokningar med mera.

Du kommer att arbeta med att leda och fördela resurser inom särskild kollektivtrafik så som färdtjänst, sjukresor och annan anropsstyrd trafik i Region Kalmar. Det ställer krav på att du har förmågan att prioritera och våga ta beslut utifrån mandat. Det förutsätter att du är lyhörd, kostnadseffektiv, systematisk och anstränger dig för att hitta lösningar på situationer och problem.

I jobbet ingår också direkt kontakt med våra kunder och transportföretag och det är viktigt att det ska kännas tryggt, trevligt och välkomnande i mötet med oss. Det ställer krav på att du är serviceinriktad.

Förändringar och störningar hanteras skyndsamt, vilket innebär att du måste vara noggrann och stresstålig. För att lyckas i din roll, krävs att du tar ansvar för informationsinhämtning och det egna lärandet.

Trafikledningen är bemannad årets alla dagar och kvällar, vilket medför oregelbundna arbetstider.

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, god datorvana samt uttrycker dig väl i svenska språket i både tal och skrift.

Vi erbjuder

ett variationsrikt och stimulerande arbete som trafikledare vid Kalmar länstrafik. Vår arbetsplats  präglas av medarbetare med ett högt servicetänkande och med ett fokus på gemensamma mål. Vi arbetar tillsammans med en vilja att göra varje dag lite bättre.

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/741

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 40 tim/vecka

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-24
Upplysning om tjänsten

Magnus Jönsson, 1:a linjens chef

010-212 11 45
Upplysning om tjänsten

Esmeralda Futterer, 1:a linjens chef

010-212 10 77
Upplysning om tjänsten

Daniel Backenius, 1:a linjens chef

010-212 11 27
Upplysning om tjänsten

Annica Jörgensen, Vision

072-977 56 12

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet