Trafikdirektör

Region Kalmar län

Vi erbjuder

Som trafikdirektör ansvarar du för utveckling av kollektivtrafiken i länet. Tillsammans med länets andra aktörer ges du möjlighet till att leda utvecklingen och ta vara på den potential som länet har. Särskilt viktigt är samarbetet kring regional utveckling, länets kommuner och närliggande län.

I arbetet ingår att ta ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Du skapar förutsättningar för underställda chefer i sin tur ska kunna leda, motivera och utveckla sina medarbetare till goda resultat.

Du rapporterar till regiondirektör och är ansvarig tjänsteperson i kollektivtrafiknämnden. I rollen som trafikdirektör ingår du även i regiondirektörens ledningsgrupp.

Kalmar länstrafik arbetar utfirån regionens värdegrund öppet, engagerat och kunnigt.

Vi söker

Vi söker dig som har en bred bakgrund i ledande befattning och erfarenhet av att driva samhällsutveckling. Har du arbetat med trafik- och infrastruktur

frågor är det meriterande. Du har relevant högskoleutbildning och/eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 

För att trivas i rollen har du förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer, och bygga ett förtroendefullt klimat för samarbete och samverkan både internt och externt. Du har en stark kommunikativ förmåga och ett inkluderande ledarskap som främjar öppenhet och dialog. Med engagemang och drivkraft likväl som uthållighet och tålamod leder du verksamheten mot uppsatta mål. Du har erfarenhet av att med goda resultat driva förändrings- och utvecklingsarbete i stora komplexa organisationer samt god kunskap inom ekonomi- och verksamhetsstyrning, företrädesvis i affärsdriven verksamhet inom offentlig organisation.

Vill du vara med och göra skillnad?

Välkommen med din ansökan.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson  Wells, Magnus Carlhielm 070 854 67 40

Vår arbetsplats

Kalmar länstrafiks uppdrag är att erbjuda resor som underlättar och berikar människors liv och utvecklar vår region. Vi vill vara ett attraktivt och naturligt alternativ och våra kunder ska känna trygghet under hela resan, från dörr till dörr.På Kalmar länstrafik arbetar 110 medarbetare för skapa nytta för regionens invånare.

Kalmar länstrafik har ett övergripande ansvar för regionbussar, stadsbussar, Öresundståg, Krösatåg, serviceresor och skärgårdstrafik i länet. Kollektivtrafiken ska underlätta invånarnas möjligheter att pendla till arbete och studier och är på så sätt ett viktigt verktyg för att skapa en större arbetsmarknads- och utbildningsregion för invånarna i länet. Kollektivtrafiken bidrar till den regionala utvecklingen bl.a. genom en stärkt omvärldskontakt men också genom att göra det möjligt att nå basservice oavsett var i länet man bor. Varje dag utförs närmare 35 000 resor med Kalmar länstrafik.

Vi är cirka 7 000 medarbetare som tillsammans arbetar för livskvalitet och god hälsa för länets alla invånare. Våra tre hälso-och sjukvårdsförvaltningar finns representerade i hela Kalmar län. Vi erbjuder specialiserad sjukhusvård och psykiatriskvård. Vi bedriver länets samlade laboratorieverksamhet och ansvarar för länets hälsocentraler. Vi ser människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/194

Placering/enhet:

Region Kalmar län

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-03-17
Upplysning om tjänsten

Ingeborg Eriksson, Regiondirektör

0480-84196
Upplysning om tjänsten

Angelica Holmberg, Vision

0491-782183
Upplysning om tjänsten

Annica Jörgensen Vision

010-2121122
Upplysning om tjänsten

Larita Wigander

0490-86230

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30