Trafikchef/Basenhetschef

Kalmar länstrafik

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst som Trafikchef för linjetrafiken i Kalmar län. I detta uppdrag har du stora möjligheter att utveckla kollektivtrafiken i regionen. Du får möjlighet att bidra till helheten i regionen där kollektivtrafiken är en viktig del. 

I rollen är du ansvarig basenhetschef för att trafiken drivs och utvecklas i enlighet med de uppsatta målen. Du har det samlade ansvaret för basenhetens verksamhet, ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö. Basenheten har ca 10 medarbetare med strategiska och operativa frågor kopplade till kollektivtrafiken såsom trafikplanering, skolskjuts och trafikutveckling. 

En viktig del i arbetet är det dagliga ledarskapet i form av kontakt och dialog med medarbetarna för planering, problemlösning och uppföljning för att skapa delaktighet, engagemang och utveckling. I tjänsten är det också viktigt att skapa goda relationer internt och med affärspartners och att bygga förtroende för kollektivtrafiken i nära samverkan med andra regionala verksamheter.

Trafikchefen är underställd trafikdirektör och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. 

Vi söker

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning alternativt utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdig samt erfarenhet av att arbeta i större verksamheter.

Vi tror att en förutsättning för att lyckas i rollen är att du har tidigare erfarenhet från branschen. 

Vi söker dig som är engagerad, tydlig och närvarande ledare samt har förmågan att motivera andra. Du är mål- och resultatinriktad och har ett stort intresse för att utveckla trafik, ledarskap och medarbetare.

Ledarskapet inom Region Kalmar län utgår från vår värdegrund: öppet, engagerat och kunnigt. Som chef förväntas att man kan förena rollen som chef, ledare och strateg.

Det är av vikt att du har förmåga att stimulera och entusiasmera medarbetarna att verka för ständiga förbättringar med mål om framgång och resultat. Tjänsten förutsätter tidigare chefs- och ledarskapserfarenhet. 

Tjänsten kräver egenskaper och kunskaper i from av struktur och systematik samt en kommunikativ förmåga att uttrycka sig i såväl tal som skrift. Innehållet sträcker sig över flera områden och det krävs därav förmåga att hantera många arbetsuppgifter samtidigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillgång till körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/556

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 40 tim/vecka

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-09-19
Upplysning om tjänsten

Christer Holmgren, Trafikdirektör

0480-899 32
Upplysning om tjänsten

Pernilla de Vries, HR-chef

010-212 11 10
Upplysning om tjänsten

Annica Jörgensen, Vision (tillgänglig fr 23/8)

010-21 21 122

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30