Trafikassistent

Kalmar länstrafik

Vi söker

trafikassistent till beställningscentralen vid Kalmar länstrafik. Som Trafikassistent arbetar du i kundtjänst med att ta emot beställningar och samordna resor så effektivt som möjligt, med resenärernas önskemål om trygghet och service i centrum. På vår basenhet samordnas resor som färdtjänst, sjukresor och annan anropsstyrd trafik i Region Kalmar.

Verksamheten finns placerad på tre orter i länet: Oskarshamn, Kalmar och Högsby.

Arbetet innebär många kontakter med kunder, förare, trafikföretag och vården, vilket innebär att du måste ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt lätt för att kommunicera med andra människor, även under stressade situationer.

Arbetet ställer stora krav på servicekänsla och att du är lyhörd för kundens behov. Verksamheten kräver att du snabbt kan ställa om till nya förutsättningar med kort varsel. 

Arbetstiden är schemalagd vilket innebär tjänstgöring såväl dag- som kvällstid och helger, dvs oregelbundna arbetstider.

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning och en god datorvana.

Vi erbjuder

ett variationsrikt och stimulerande arbete som trafikassistent vid Kalmar länstrafik. För att du ska trivas hos oss tänker vi att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. 

Vår arbetsplats

präglas av medarbetare med ett högt servicetänkande och med ett fokus på gemensamma mål. Vi arbetar tillsammans med en vilja att göra varje dag lite bättre.

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/743

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 40 tim/vecka

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-24
Upplysning om tjänsten

Esmeralda Futterer, 1:a linjens chef

010-212 10 77
Upplysning om tjänsten

Magnus Jönsson, 1:a linjens chef

010-212 11 45
Upplysning om tjänsten

Daniel Backenius, 1:a linjens chef

010-212 11 27
Upplysning om tjänsten

Annica Jörgensen, Vision

072-977 56 12

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30