Testresenär för klimatsmart resande sökes

Regional utveckling

Vill du vara med och bidra till fler klimatsmarta resor i Kalmar län?

Inom projektet Klimatsmarta resor i besöksnäringen - exempel från Småland och Öland, söker vi två ”testresenärer för klimatsmart resande” som under ca en månads tid reser runt till/från och inom Glasriket, Öland och Astrid Lindgrens Värld. Uppdraget är en del i att utvärdera hur det är att som besökare resa klimatsmart i regionen så att vi kan bli bättre till nästa säsong.

Exakt upplägg för arbetet tas fram tillsammans med projektgruppen, men ungefärliga arbetsuppgifter är:

  • Planera och beställa 2-3 olika resor utifrån olika typer av besökare. Genomföra och dokumentera resorna i ord och bild, inkl. inlägg i besöksmålens sociala medier.
  • Genomföra intervjuer med besökare vid besöksmål, samt företagare inom besöksnäringen. Tillsammans med projektgruppen ta fram frågor till intervjuer.
  • Sammanställa dokumentation från resorna, analysera intervjuerna, presentera uppdraget för projektgruppen.

Du kommer under hela anställningen ha tät kontakt med projektledningen för att ta fram underlag, för frågor och med utrustning som kan behövas.

Vi söker dig

Vi söker dig som är nyfiken och vill lära dig mer om hållbart resande, besöksnäring och samtidigt vill få chansen att upptäcka Kalmar län! Du ska har klarat av minst andra året på en kandidat- eller masterutbildning med godkända betyg. B-körkort är meriterande men inget krav.

Anställningen är en projektanställning under en begränsad tid, 3 till 6 veckor under juli och augusti 2022 samt förberedande arbete i juni. Arbetet utgår ifrån Kalmar eller i överenskommelse med uppdragsgivare. 

Vår arbetsplats och projektet

Tjänsten ingår i basenheten Hållbar samhällsplanering som arbetar med miljöfrågor, samhällsplanering, bredband och digitalisering samt folkhälsa. Region Kalmar län är projektägare och har en styrgrupp knuten till sig bestående av representanter från Astrid Lindgrens värld, Nybro kommun, Ölands Turismorganisation samt Trivector Traffic AB som projektleder projektet. För mer information om projektet: Klimatsmarta resor i besöksnäringen - Region Kalmar län

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor; Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/339

Placering/enhet:

Regional utveckling

Antal platser:

2

Anställningsform:

Visstidsanställning kortare än 3 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid Heltid under 3 - 6 veckor

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning, månadslön

Ansök senast:

2022-05-15
Upplysning om tjänsten

Caroline Mattsson, projektledare

010-4565643

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 maj 2022 Lämna synpunkter på innehållet