Tandvårdsstrateg till Folktandvården i Kalmar län

Folktandvården

Vi erbjuder

Vill du vara en del av en framgångsrik, värderingsstyrd organisation där utveckling är en självklarhet? Då kan vi erbjuda dig ett utmanande och stimulerande jobb som tandvårdsstrateg på Folktandvården i Kalmar län. Tillsammans arbetar vi för att ge regionens invånare en bättre livskvalitet genom att skapa förutsättningar för god munhälsa.

Som tandvårdsstrateg har du ett varierande arbete med både strategiska och operativa arbetsuppgifter. I din operativa roll är du ett konsultativt stöd åt våra kliniker. Viss klinisk tjänstgöring kan förekomma i syfte att hålla dig ajour med din odontologiska praktiska kompetens men också som en del i att hjälpa verksamheten att utveckla sina vårdprocesser och preventiva insatser.

I din strategiska roll har du ett särskilt ansvar för att, i samverkan med specialisttandvården och Folktandvårdens kansli, arbeta med utveckling och följsamhet av odontologiska riskbedömningssystem och vårduppföljning. Du arbetar också med att ta fram odontologiska program och standardiserade vårdprogram där de nationella riktlinjerna är ett viktigt styrinstrument. Vårdkvalitet och vårdetik är viktiga delar i ditt arbete.

Du deltar i flera nätverk inom vår organisation, inom Region Kalmar Län samt Folktandvården nationellt. Du tillhör Folktandvårdens kansli och ingår i området folkhälsa- och utveckling. Du är direkt underställd tandvårdschefen och ingår dessutom i Folktandvårdens ledningsgrupp.

Vi söker

Du är en erfaren tandläkare med ett gediget intresse för samhällsodontologi, utveckling och folkhälsa. Det är meriterande om du har erfarenhet och/eller utbildning inom samhällsodontologi och folkhälsa.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av strategiskt arbete på organisationsnivå och intresse av forskning. Du har kunskap om kvalitet, kunskapsstyrning och vårdutveckling samt god kännedom om de lagar och förordningar som styr tandvården.

Du är flexibel i ditt arbetssätt och följer den odontologiska utvecklingen vilket främjar klinikerna och patienterna vi är till för. Du är lyhörd och har god förmåga att samverka med andra aktörer både inom och utanför den egna organisationen. Du är engagerad och driven i utvecklingsfrågor och är pedagogisk och strategisk i din framtoning.

Din helhetssyn gör att du förstår vikten av våra värderingar lagarbete, personligt ansvar och respekt, både inom din egen arbetsplats och tillsammans med andra, för att på så sätt se till organisationens bästa.

Vi söker dig med viljan att växa tillsammans med oss. Satsar du på oss – satsar vi på dig!

Vår arbetsplats

På Folktandvårdens kansli arbetar 18 medarbetare inom områdena folkhälsa- och utveckling, verksamhetsutveckling, miljö- och försörjning, kommunikation, HR och Ekonomi. Vi arbetar med övergripande planering, strategi och utveckling inom våra respektive områden samtidigt som vi är ett stöd till våra kliniker.

Folktandvården i Kalmar län består av allmäntandvård med kliniker spridda i hela länet och specialisttandvård i de tre kuststäderna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Här arbetar 400 medarbetare med ett tydligt fokus på hälsoinriktad tandvård utifrån en bred kompetensgrund. Vi tror på målstyrda kliniker med stor frihetsgrad ledda av kompetenta och engagerade chefer och medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att ge regionens invånare en bättre livskvalitet genom att skapa förutsättningar för god munhälsa.
Folktandvården är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Utöver tandvård ansvarar Region Kalmar län för hälso- och sjukvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/173

Placering/enhet:

Folktandvården

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-03-14

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Tandvårdschef Lise-Lott Hinsegård Heiding

0480-842 12, liselott.heiding@regionkalmar.se
Upplysning om tjänsten
Upplysning om tjänsten

Tjänstetandläkarna Samuel Nilsson

0480-84660, samuel.f.nilsson@regionkalmar.se

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 5 mars 2021 Lämna synpunkter på innehållet