Systemtekniker och teamledare server/lagring

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tjänst som systemtekniker och teamledare server/lagring där du får vara med på vår förändringsresa med fokus på flödesoptimering och automation av våra tjänster och arbetsmetoder. I din roll fortsätter och bidrar du till teamets utveckling mot ett än mer iterativt, sprintbaserat och transparent arbetssätt.

Team server/lagring levererar robusta, säkra och tillgängliga server-, lagrings- och backup-plattformar och -tjänster. En central del är att arbeta med förbättring av livscykelhanteringen av våra operativsystem och att omvärldsbevaka moderna teknikområden för att forma strategier och långsiktiga planer.

Som teamledare leder du aktivt såväl det operativa som strategiska arbetet inom team server/lagring och samverkar med övriga team inom Region Kalmar läns IT. Du bidrar till det ständigt pågående utvecklingsarbete som vi har i hela vår organisation.

I rollen agerar du även förvaltningsproduktledare för server/lagrings IT-komponenter och system. Du tar tillsammans med teamkollegor årligen fram förvaltningsplan och budget som du kontinuerligt håller uppdaterad. För att uppfylla leveransåtaganden ser du till att kraven utreds och dokumenteras samt att leveransplanen kommuniceras.

I vår servermiljö är Windows det klart dominerande operativsystemet, även om behovet av Linux växer. Initialt är det fokus på att vidareutveckla och utveckla nya tjänsteleveranser av container-, virtualiserings- och automationsplattformar med tillhörande utvecklingsmiljöer.

Du ingår i den beredskapsorganisation som finns inom teamet och din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant utbildning, t ex som dataingenjör eller systemvetare, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av komplexa och stora IT-miljöer med krav på hög tillgänglighet.

Du har kunskap/erfarenhet inom följande områden:
- Team- och/eller projektledning
- Microsoft Server och dess ekosystem
- Konfigurationsstyrning (Configuration Management)

Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet inom produktledning av IT-tjänster, virtualisering, containerisering och automation.

Ditt arbetssätt är agilt och processorienterat. Du är drivande och inte rädd för att ta tag i komplexa uppgifter. Det är viktigt att du har bra kommunikationsförmåga, ett strukturerat arbetssätt och trivs med många kontaktytor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Inom Region Kalmar läns IT bidrar vi till samhällsnyttan, har kompetenta och högpresterande kollegor och har den största och mest komplexa IT-miljön i länet. Som systemtekniker och teamledare server/lagring tillhör du enheten IT Infrastruktur, som består av teamen server/lagring, kommunikation och säkerhet. Vi har ett gott samarbete, en bra laganda och gillar känslan av att arbeta för länets invånare.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/231

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-04-11
Upplysning om tjänsten

Torbjörn Holmberg, enhetschef IT Infrastruktur

0480-848 64
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander, Vårdförbundet

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 12 april 2021 Lämna synpunkter på innehållet