Systemintegratör IT-infrastruktur

IT- förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som systemintegratör i vårt nyetablerade Operations Center vars uppgift är att proaktivt upptäcka avvikelser och potentiella problem. Du har en viktig roll i att utveckla framtidens digitala plattform för logghantering och övervakning för hela Region Kalmar läns IT-miljö. Observerbarhet är mycket viktigt och trendanalyser är ett vanligt inslag i det dagliga arbetet. Andra viktiga delar i arbetet är felsökning och problemlösning utifrån händelser i våra övervakningssystem.

- Vårt uppdrag är utmanande då målet är att förhindra uppkomst av incidenter så att 100 % tillgänglig IT-infrastruktur kan levereras till Region Kalmar läns kärnverksamheter inom exempelvis vård och kollektivtrafik, säger Torbjörn Holmberg, enhetschef IT Infrastruktur.

Du är en central resurs i arbetet med datainsamling och visualisering av IT-miljöns status, larm och trender. Ditt arbete omfattar bland annat att tillsammans med teknisk systemansvarig realisera systemets integration mot Operations Centers verktyg för logg, larm och metrikdata. Din arbetsplats är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi söker

Vi söker dig som har:
- Relevant universitetsutbildning inom IT-området alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig.
- Goda kunskaper och erfarenhet av scriptning, API-programmering och automation.
- Erfarenhet av integrationer mot logghanterings- och övervakningssystem inom områden för IT-infrastruktur och IT-applikationer.

Du har ett stort intresse för proaktivt trendanalysarbete och förbättringsarbete samt förmåga att visualisera och rapportera nyckeltal efter verksamhetens önskemål. Du är van vid att lägga stort fokus på att utveckla och vidmakthålla en god dokumentationsstruktur. Det är meriterande om du är välbekant med ITIL-processerna Problem och Incident Management samt har viss erfarenhet av IT-arkitekturarbete.

För att trivas bra hos oss är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. Du har förmåga att jobba självständigt, driva processer framåt samt är noggrann och kvalitetsmedveten.

Vår arbetsplats

I Operations Center arbetar du med medarbetare från olika enheter inom IT-förvaltningen och du tillhör enheten IT Infrastruktur, som ansvarar för server/lagring, kommunikation och säkerhet. Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. I vår medarbetarenkät visar vi återigen fina resultat med en stor andel medarbetare som anger att de är stolta över att arbeta inom Region Kalmar läns IT och att de skulle rekommendera någon annan att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 150 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/418

Placering/enhet:

IT- förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-08-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Torbjörn Holmberg

0480-848 64
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 8 juli 2020 Lämna synpunkter på innehållet