Systemingenjör server/lagring

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tjänst som systemingenjör server/lagring där du får vara med på vår förändringsresa med fokus på standardisering, automation och integration av våra tjänster och arbetsmetoder.

- Vi utvärderar kontinuerligt nya teknologier, kravställer gentemot våra underleverantörer och arbetar fram strategier för nästa generations plattformar, säger Torbjörn Holmberg, enhetschef IT Infrastruktur.

I vår servermiljö är Windows det klart dominerande operativsystemet, men behovet av Linux växer. Vår containerplattform baserar sig på Redhats produkter. Som systemingenjör server/lagring arbetar du med hela operativsystemets livscykel och distribution av applikationer. Initialt är det fokus på att vidareutveckla och utveckla nya tjänsteleveranser av container- och automationsplattformar med tillhörande utvecklingsmiljöer. Du förbereder utvecklingsarbetet med hjälp av analyser och kravspecifikationer på ett systematiskt sätt. Tillsammans med teamet arbetar du med proaktiv övervakning och problemhantering samt reaktiv incidenthantering.

Om du gillar att leda andra kan det finnas möjlighet till att ha en utökad roll som teamledare för team server/lagring vilket innebär att leda och fördela det dagliga arbetet och utveckla teamet. Du ingår i den beredskapsorganisation som finns inom teamet och din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant utbildning, t ex som dataingenjör eller systemvetare, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av komplexa och stora IT-miljöer med krav på hög tillgänglighet.

Du har goda kunskaper inom flera områden:
- Microsoft Server och dess ekosystem
- Configuration Management (exempelvis Ansible)
- Automation
- Containerplattform (Red Hat OpenShift eller liknande)
- Cloudteknik/-arkitektur (exempelvis Kubernetes)

Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet inom Vmware vRelize Automation/Orchestrator, Red Hat Enterprise Linux, scripting och felsökning.

Ditt arbetssätt är agilt och processorienterat. Du är drivande och inte rädd för att ta tag i komplexa uppgifter. Det är viktigt att du har bra kommunikationsförmåga och trivs med många kontaktytor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vi uppskattar vår goda teamanda och känslan att arbeta för länets invånare. Du förväntas bidra till det ständigt pågående utvecklingsarbete som vi har i hela vår organisation och inte minst i teamet.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. I vår medarbetarenkät visar vi återigen fina resultat med en stor andel medarbetare som anger att de är stolta över att arbeta inom Region Kalmar läns IT och att de skulle rekommendera någon annan att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/828

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-17

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Torbjörn Holmberg, enhetschef IT Infrastruktur

0480-848 64
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 18 januari 2021 Lämna synpunkter på innehållet