bild för annons Systemingenjör server/lagring

Systemingenjör server/lagring

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tjänst som systemingenjör för server/lagring där du får vara med på vår förändringsresa med fokus på flödesoptimering och automation av våra tjänster och arbetsmetoder. I din roll bidrar du till fortsatt utveckling av teamet mot ett än mer iterativt, sprintbaserat och transparent arbetssätt.

Team server/lagring levererar robusta, säkra och tillgängliga server-, lagrings- och backup-plattformar och -tjänster. En central del är att arbeta med förbättring av livscykelhanteringen av våra operativsystem och att omvärldsbevaka relevanta teknikområden för att forma strategier och långsiktiga planer.

I vår servermiljö är Windows det klart dominerande operativsystemet, även om behovet av Linux växer. Initialt är det fokus på att vidareutveckla och utveckla nya tjänsteleveranser av container-, virtualiserings- och automationsplattformar med tillhörande utvecklingsmiljöer.

I tjänsten finns möjlighet att ha en utökad roll som teamledare för team server/lagring. Som teamledare leder du aktivt såväl det operativa som strategiska arbetet inom team server/lagring och samverkar med övriga team inom Region Kalmar läns IT. Du bidrar till det ständigt pågående utvecklingsarbete som vi har i hela vår organisation.

Du ingår i den beredskapsorganisation som finns inom teamet och din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant utbildning, t ex som dataingenjör eller systemvetare, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av komplexa och stora IT-miljöer med krav på hög tillgänglighet.

Du har goda kunskaper inom några av nedan listade områden:
- Containerplattform
- Virtualisering (exempelvis Vmware)
- Microsoft Server och dess ekosystem
- Scripting
- Serverprovisionering och programvarudistribution

Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet inom något eller några av följande områden: Red Hat Enterprise Linux, Configuration Management, övervakning, nätverksövervakning och felsökning, Cloudteknik/-arkitektur och agilt arbetssätt.

Vi ser att du har god förmåga att analysera, kravställa, standardisera och automatisera. Ditt arbetssätt är strukturerat, du är drivande och är inte rädd för att ta dig an svåra uppgifter. Det är viktigt att du har bra kommunikationsförmåga, både i tal och skrift, och trivs med många kontaktytor.

Vår arbetsplats

Inom Region Kalmar läns IT bidrar vi till samhällsnyttan, har kompetenta och högpresterande kollegor och har den största och mest komplexa IT-miljön i länet. Som systemingenjör för server/lagring tillhör du enheten IT Infrastruktur, som består av teamen server/lagring, kommunikation och säkerhet. Vi har ett gott samarbete och gillar känslan av att arbeta för länets invånare.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/680

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-10
Upplysning om tjänsten

Torbjörn Holmberg, enhetschef IT Infrastruktur

0480-848 64
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet