Systemförvaltare

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete som systemförvaltare där du har möjlighet att vara en del i utvecklingen av det digitala stödet till vården. Som systemförvaltare förbättrar du främst vårdens journalsystem samt hittar balansen mellan kundens önskningar och teknikens möjlighet.

-Vi har en spännande framtid framför oss med allt som kommer hända inom digitaliseringsområdet. Inom vår enhet arbetar vi i gränslandet mellan vård och teknik och det speglas också i våra olika yrkesbakgrunder. Vi kompletterar varandra och ser på saker med olika infallsvinklar vilket blir en stor fördel i vårt dagliga arbete, säger Anna Sandell, enhetschef IT Vårdsystem.

Som systemförvaltare hos oss arbetar du fördjupat med ett eller flera områden, inom t ex vårddokumentation, behörigheter, läkemedel, utskrifter, beställningar och svar. Det kan också finnas möjlighet att arbeta i en mer koordinerade roll och hålla ihop tvärfunktionella funktioner, flöden och processer. I ditt arbete säkerställer du systemens funktionalitet och användbarhet, ger användarstöd och är 2:a linjens support. Du fångar upp och identifierar utvecklingsbehov samt anpassar systemen så att de stöttar kärnverksamhetens processer på bästa sätt. I din roll deltar du även i utvecklingsprojekt, är på olika sätt med och samverkar med kärnverksamheten och externa leverantörer. Vid införande av nya versioner, som t ex ny eller förändrad funktionalitet i befintliga vårdsystem eller i e-hälsotjänster, säkerställer du kvalitén till användarna.

Ditt verksamhetsområde är hela länet och din placering är i våra trivsamma lokaler i Kalmar, Oskarshamn eller Västervik.

Vi söker

Vi söker dig som har utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande område och ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet inom yrket. Du vill arbeta med funktionell systemförvaltning och har en god teknisk förståelse. Det är meriterande om du har erfarenhet inom vården.

Du gillar att arbeta i team, ta egna initiativ och arbeta självständigt. För att trivas i rollen ser vi att du är analytisk, noggrann, strukturerad och har ett strategiskt tänk. Du har förmåga att se helheten i processer och flöden samt gillar att lösa problem. För dig är det lätt att kommunicera såväl skriftligt som muntligt vilket innebär att du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Inom team funktionell systemförvaltning uppskattar vi möjligheten att kunna påverka och göra nytta mot såväl patient som verksamhet. Vi har ett hjälpsamt klimat, känner stort engagemang för vårt arbete och trivs med att arbeta tillsammans.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. I vår medarbetarenkät visar vi återigen fina resultat med en stor andel medarbetare som anger att de är stolta över att arbeta inom Region Kalmar läns IT och att de skulle rekommendera någon annan att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 150 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/294

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-05-24

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Sandell, basenhetschef IT Vårdsystem

0480-811 59
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30