Systemförvaltare Cosmic

IT-förvaltningen söker Systemförvaltare Cosmic. Välkommen med din ansökan senast den 24 mars.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete som systemförvaltare, där du har möjlighet att vara en del i utvecklingen av det digitala stödet till vården. Som systemförvaltare förbättrar du främst vårdens journalsystem Cosmic samt hittar balansen mellan kundens önskningar och teknikens möjlighet.

-Tittar man framöver händer det väldigt mycket med digitaliseringen inom vården, så det kommer att bli en jättespännande resa att vara med på, säger Anna Sandell, enhetschef IT Vårdsystem.

I ditt arbete säkerställer du systemens funktionalitet och användbarhet, ger användarstöd och är 2:a linjens support. En annan av dina arbetsuppgifter är att ansvara för ändringar/kompletteringar i systemen så att de anpassas till nya förutsättningar som t ex lagar, förordningar, nationella riktlinjer och landstings-/regionbeslut. Du fångar upp och identifierar utvecklingsbehov samt anpassar systemen så att de stöttar kärnverksamhetens processer på bästa sätt. I din roll deltar du även i utvecklingsprojekt, är på olika sätt med och samverkar med kärnverksamheten och externa leverantörer. Vid införande av nya versioner, som t ex ny eller förändrad funktionalitet i befintliga vårdsystem eller i e-hälsotjänster, säkerställer du kvalitén till användarna.

Ditt verksamhetsområde är hela länet och din placering är i våra trivsamma lokaler i Kalmar, Oskarshamn eller Västervik.

Vi söker

Vi söker dig som vill arbeta som systemförvaltare med någon av följande inriktningar:
- nationella e-tjänster
- Cosmic med inriktning mot ett eller flera områden vilket kan vara behörigheter, läkemedel, utskrifter och/eller beställning och svar

För att arbeta som systemförvaltare hos oss ser vi att du kan ha någon av följande bakgrunder:
- Du har utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande område, teknisk förståelse och vill arbeta med funktionell systemförvaltning. Det är meriterande om du har erfarenhet inom vården.

- Du har en vårdbakgrund som t ex sjuksköterska eller undersköterska alternativt har arbetat med administrativa arbetsuppgifter inom vården och har intresse av att jobba med funktionell systemförvaltning. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område.

Du trivs bra hos oss om du gillar att arbeta i team, ta egna initiativ och arbeta självständigt. Det är en fördel om du tidigare arbetat i projekt eller i någon typ av sammanhållande roll. Du är analytisk, noggrann, strukturerad och har ett strategiskt tänk. Du har förmåga att se helheten i processer och flöden samt gillar att lösa problem. För dig är det lätt att kommunicera såväl skriftligt som muntligt vilket innebär att du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 145 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs gärna mer om att arbeta med IT i Region Kalmar län

Inom team funktionell systemförvaltning uppskattar vi möjligheten att kunna påverka och göra nytta mot såväl patient som verksamhet. Vi har ett hjälpsamt klimat, känner stort engagemang för vårt arbete och trivs med att arbeta tillsammans. I enheten IT Vårdsystem ingår även IT-vårdsystemsupport.

Hos Region Kalmar läns IT värnar vi om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv, t ex genom flexibla arbetstider och löpande kompetensutveckling, både på individ- och teamnivå. Vi har en stor variation på arbetsområden och våra medarbetare har goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

IT:2019:3

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidareanställd

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-03-24

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Sandell

Basenhetschef

0480-81159
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo

Facklig företrädare Vision

0480-84 000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30