Synkonsulent, Ögonkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

ett intressant, utvecklande och givande arbete som synkonsulent kombinerat med synpedagoguppgifter. Din uppgift blir att tillsammans med patient göra bedömning , analys och planera insatser som genomförs och därefter utvärderas. Detta i nära samarbete med övriga yrkesgrupper i teamet. Som synkonsulent bedriver du psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete. Som ett led i detta arbetar du med samtal i olika former-krissamtal, stödjande, rådgivande och motiverande samtal. Synkonsulenten ger också information om det stöd samhället kan ge samt samverkar med externa aktörer, t.ex. kommun försäkringskassa och arbetsförmedling. I synpedagogdelen ingår bedömning, träning utprovning och förskrivning av hjälpmedel.

Vi söker

Dig som är utbildad socionom, vi ser gärna att du har en vidareutbildning så som steg 1 eller MI. Du har goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift. Erfarenhet av arbete med personer med synnedsättning habilitering/rehabilitering samt kunskap och intresse inom tekniska hjälpmedel är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vår arbetsplats

Syncentralen är organisatoriskt en del av Ögonkliniken vid Länssjukhuset i Kalmar. Vi arbetar med habilitering/rehabilitering av personer med synnedsättning, blindhet i alla åldrar. Vi är ett team bestående av synpedagoger, optiker, synkonsulent och sekreterare. Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/269

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid/Deltid 75%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-04-22
Upplysning om tjänsten

Inger Engdahl

0480-812 56
Upplysning om tjänsten

Cecilia Svanfeldt, SACO SRAT

0480-84355

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30