Studierektor Bastjänstgöring

Regionstab

Vi erbjuder

Som BT-studierektor bidrar du till en fortsatt utveckling av Bastjänstgöring (BT) i Region Kalmar län. Du identifierar och beskriver framgångsfaktorer och svårigheter i implementering av BT genom att kontinuerligt följa och utvärdera införandet samt bidra med förslag till förbättringar. I ditt uppdrag ingår att planera och säkerställa utbildningsinnehållet i BT-tjänstgöringen med fokus på kompetensvärdering och utvärdering av denna. Du är ansvarig för utbildningsprogrammet och kommer att arbeta med att ta fram utbildningsblocken samt ha dialog med verksamheterna för att skapa rätt förutsättningar. Du har såhär i inledningsskedet av BT-processen, givetvis med avstamp i föreskriften, en ypperlig möjlighet att själv skapa och planera för högkvalitativ BT-tjänstgöring i Region Kalmar län.

Du är stödfunktion för huvudansvariga handledare för BT-läkare och ansvarar för att tillhandahålla samt upprätthålla handledarutbildning och lärande nätverk för huvudansvariga handledare samt övriga handledare under BT.

Du ingår i studierektorsnätverket under ledning av övergripande studierektor. Du samverkar med AT-organisation samt ST-studierektorsorganisation. 

Resor ingår till viss del i tjänsten då du kommer att jobba inom hela regionen. 

Studierektorsuppdraget är ett tidsbegränsat uppdrag där du har en grundanställning som läkare i
verksamheten. Vi värdesätter att du är kliniskt verksam inom Region Kalmar län. 

Vi söker

Vi söker dig som vill bidra till att verka för en fortsatt utveckling av BT-processen inom Region Kalmar i samarbete med övergripande studierektor. Du är specialistläkare med intresse för utbildningsfrågor. Det är en fördel om du har erfarenhet av studierektorsarbete sedan tidigare och är insatt i författningarna som rör BT. Du behöver ha genomfört handledarutbildning och ha praktisk erfarenhet av att handleda.

Du har god pedagogisk och kommunikativ förmåga, tycker om att arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och har god samarbetsförmåga. Du har förmåga att lyssna, kommunicera och hitta lösningar på ett konstruktivt sätt. Du har ett gott omdöme och god förmåga att planera och administrera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Placering för uppdraget är för närvarande på regionstab HR, där också övergripande studierektor är placerad.

Region Kalmar län är länets största arbetsgivare och har visionen att vara hälsolänet - för ett friskare, tryggare och rikare liv. Regionstab HR arbetar regionövergripande med strategiska personalfrågor och är ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter. Det hälsofrämjande perspektivet präglar både våra möten med invånare och vår vardag kollegor emellan. Vi arbetar målinriktat med verksamhetens bästa för ögonen och hos oss finns goda möjligheter till utveckling.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/250

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Deltid 25%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-06-12
Upplysning om tjänsten

Helen Persson, HR-direktör

0480-84101
Upplysning om tjänsten

Marina Oppenheimer, Övergripande studierektor

0490-87958

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30