Steriltekniker/undersköterska Sterilcentralen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett jobb där du gör skillnad. Som undersköterska/steriltekniker är man en avgörande länk i arbetet för att förhindra smittspridning och förebygga vårdrelaterade infektioner. Din roll är en förutsättning för att uppnå en god hygienisk standard och ökad patientsäkerhet i enlighet med våra mål. Vi är en serviceenhet med uppdrag att sterilisera instrument och medicintekniska produkter till sjukhus, primärvård och tandvård. I dagsläget är vi åtta stycken anställda och du välkomnas till en sammansvetsad arbetsgrupp med trevlig arbetsmiljö och familjär atmosfär.

Du kommer att hantera och kvalitetssäkra instrument genom hela flödeskedjan. Rengöring, desinfektion, kontroll och underhåll av instrument samt sterilisering och lagerhållning är en del av det dagliga arbetet. Som medarbetare hos oss ansvarar man också för att verksamheten bedrivs i enlighet med uppställda mål och att den utvecklas i takt med vetenskap, regelverk och omgivningens krav.

Vi söker

Till denna tjänst söker vi dig som är utbildad steriltekniker alternativt utbildad undersköterska. Är du steriltekniker och/eller har tidigare yrkeserfarenhet från sterilteknisk verksamhet ser vi detta som meriterande. Vi söker dig som är noggrann i ditt arbete och har en känsla för service med kund- och patientsäkerhet i fokus. Som person är du säker och trygg i din profession och positiv i ditt förhållningssätt gentemot dina kollegor såväl som övriga samarbetspartners. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vår arbetsplats

Steriltekniska enheten är en del av Anestesi- och intensivvårdskliniken. Vi servar sjukhusets operationsavdelning, vårdavdelningar och mottagningar samt hälsocentralerna i norra länet och ett flertal externa kunder. Vi har högt ställda kvalitetskrav och följer de normer och standarder som finns för vår verksamhet. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/673

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningstid:

t.o.m. 2022-03-31

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-03
Upplysning om tjänsten

Nicklas Johansson, Avdelningschef

0490-869 70
Upplysning om tjänsten

Stefan Jansson, Avdelningschef

0490-862 42
Upplysning om tjänsten

Annika Sternersson, Kommunal

0490-86150

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet