ST-läkare/specialistläkare

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder nu en position som Specialistläkare/ ST-läkare inom Oftalmologi, Ögonkliniken Kalmar.

Inom kliniken finns verksamhet inom många subspecialiteter som står sig väl i ett nationellt perspektiv.

Vi har team inom katarakt, bakre segment, glaukom, macula, diabetes och barn där dessa består av läkare, sjuksköterskor, optiker och undersköterskor.

Kliniken bedriver specialiserad ögonsjukvård samt högspecialiserad vård och kirurgi inom bakre segmentet för länets invånare och invånare från omkringliggande regioner.

Polikliniska operationer och skelningskirurgi ingår i verksamheten  och kommer fortsätta utvecklas.

Intravitreala injektioner utförs av sjuksköterskor och verksamheten är både effektiv och patientsäker.

Förutom en mottagningsenhet, där poliklinisk utredning och behandling av ögats främre och bakre segment sker har kliniken en egen operationsavdelning där katarakt-, glaukom, polop samt intravitreala injektioner utförs. 

Kliniken nyttjar sjukhusets centraloperation vid operationer som kräver narkos, vitrektomier, skelning och kombinerade komplicerade operationer där både främre och bakre segment är involverat.

Barnögonsjukvården består av läkare, ortoptister samt optiker som dessutom arbetar med skelning, dubbelseende och andra samsynsproblem hos vuxna.

Vi vill att du som medarbetare ska trivas och vara motiverad att driva ögonsjukvården framåt tillsammans med oss! Vi uppmuntrar till nytänkande och yrkesrollsutveckling för att klara ögonsjukvårdens utmaningar.

Vi söker

Vi söker en legitimerad läkare med svensk läkarlegitimation. Du har goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Vår arbetsplats

Vi välkomnar dig till en välfungerande ögonklinik som har ett komplett utbud inom specialiteten. idag är vi 13 ögonläkare varav två är ST-läkare. Gästande läkare brukar beskriva atmosfären på kliniken som väldigt god med trevlig och samarbetsvillig personal, intresserad och nyfiken inför nya idéer och metoder. Våra lokaler ligger på 5 våningen med utsikt över Kalmarsund/Öland. Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/427

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-06-30
Upplysning om tjänsten

Inger Engdahl

0480-812 56
Upplysning om tjänsten

Anna Skobe, Läkarföreningen

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30