ST-läkare/Specialist i allmänmedicin till Högsby hälsocentral

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Är du intresserad av att arbeta som ST-läkare eller Specialist i allmänmedicin på Högsby Hälsocentral? Arbetet som ST-läkare/specialist i allmänmedicin hos oss innebär både självständigt arbete och teamarbete med sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut och rehabkoordinator. Vi har ett nära samarbete med kommunens sjuksköterskor och undersköterskor i hemsjukvård och på SÄBO, liksom med socialtjänstens olika funktioner och elevhälsan. I tjänsten ingår handledning av studenter, AT-, ST- och BT-läkare. Vi har erfarenhet av effektiv ST-utbildning i allmänmedicin för specialistläkare med annan grenspecialitet 

Vi erbjuder stora möjligheter till egen utveckling, stort inflytande och delaktighet i verksamheten och utöver det ges du flexibla arbetsförutsättningar.

Vårt mål är att arbeta enligt Borgholmsmodellen som du kommer att få vara med att utveckla. I korthet innebär det ca 1000 listade patienter per läkare och att varje läkare har möjlighet att fritt disponera över sin egen tidbok. Detta innebär att du överlåts ansvar att kunna prioritera och boka ditt arbete så som du finner bäst. Ditt administrativa arbete och digitala vårdmöten kan ske på distans.

Vi söker

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin, alternativt ST-läkare i allmänmedicin. Du trivs med att arbeta i team och tycker att det är spännande med glesbygdsmedicin. Vi ser att du är intresserad av utbildning och utveckling, och du har ett intresse av att vilja arbeta för att skapa en ledande primärvårdsmodell utifrån Borgholmsmodellen. Det är även önskvärt att du har tidigare erfarenhet av vårt journalsystem Cosmic.

Tjänstgöringsgraden får gärna vara heltid, men vi är flexibla i att hitta en lösning som passar dig. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser gärna att du har lätt för att samarbeta, är prestigelös och sätter patienten i centrum. Är du inte från länet? Vi ser även gärna sökande från andra län som kan berika oss med sina erfarenheter och bidra till att vi når våra mål.

Låter det spännande? Rekrytering, urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan idag.

Vår arbetsplats

Högsby hälsocentral har ca 4700 listade patienter och ca 16 medarbetare inom olika professioner. Förutom primärvård har vi också en Familjecentral med bland annat barnhälsovård och mödravård. Vi är en positiv och engagerad arbetsgrupp som trivs på vår arbetsplats och vill arbeta med patienten i fokus. Vi är i fullgång med att planera och utforma lokalerna till vår nya Hälsocentral som ska vara färdigbyggd inom några år. Vi kommer dela lokalerna med fysioterapeuter och arbetsterapeuter samt Folktandvården.

Högsby ligger naturskönt i bördig odlings-och skogslandskap. Orten tillhör region Kalmar och landskapet Småland. Järnvägsstationen finns i centrum, endast några minuters promenad från hälsocentralen. Det är 12 respektive 7 mil till regionens stora sjukhus i Västervik och Kalmar. Till Oskarshamn är det 4 mil. Här finns ett mindre sjukhus. I Högsby med omnejd finns ett rikt utbud av aktiviteter till den frilufts-och naturintresserade. I regionen finns många innovativa små företag där entreprenörsandan spirar. Området satsar på byggnadsvård och ekologiskt tänkande. I Småland finns också Glasriket, som lockar över 1 miljon besökare per år.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/91

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-29
Upplysning om tjänsten

Marie Jonsson, Verksamhetschef

0491-283 02
Upplysning om tjänsten

Maria Svensson, Läkarförbundet

0499-489 33

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 29 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet