ST-läkare Vuxenpsykiatrin Kalmar

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Söker du en arbetsplats med korta beslutsvägar och stor möjlighet till personlig utveckling? När en av våra ST-läkare nu är färdig som specialist kan vi erbjuda dig en plats som ST-läkare inom Vuxenpsykiatri Söder i Kalmar. Som läkare är du klinikens ryggrad. Du har en central roll för patienternas bedömning, vårdplanering och medicinska behandling. Din viktigaste insats gör du i mötet med patienterna och här värdesätter vi samarbete runt patienten. För att skapa förutsättningar för det ingår du i ett tvärprofessionellt team med läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, skötare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och medicinska sekreterare. På kliniken möter vi många komplexa patienter med ett stort vårdbehov. Dessa vill vi erbjuda de bästa behandlingsmetoderna med god uppföljning. Här satsar vi mycket på kontinuerlig kompetensutveckling och fortbildning av våra medarbetare.

Som ST-läkare hos oss erbjuds du kontinuerlig, personlig handledning och ett individuellt anpassat schema för specialistutbildning. Din ST-tjänstgörings innehåll och omfattning planeras i samråd mellan dig, verksamhetschef och handledare i överensstämmelse med målbeskrivning utifrån Socialstyrelsens bestämmelser. Du har avsatt tid för att delta i de seminarier, kurser och konferenser som erbjuds.

Hos oss kommer du till en verksamhet i positiv utveckling. Hösten 2019 startade läkarutbildningen i Kalmar och i samband med det har Vuxenpsykiatri söder fått en nyutnämnd professor i psykiatri. 2017 togs det första spadtaget för nya lokaler för specialistpsykiatrin i Kalmar. Här samlas specialistpsykiatrins alla verksamheter under ett och samma tak vilket skapar en modern, välkomnande, patientfokuserad och patientsäker verksamhet. Våra patienter får smidigare övergångar och verksamheten får vinster i form av bättre utveckling och samarbete.

Vi söker

Du som söker är legitimerad läkare med ett genuint intresse för psykiatri! Du är utvecklingsbenägen och drivs av intresset för ditt arbete. Du ser patienten som den individ hen är och som en del av sitt sammanhang. Engagemang för dina patienter, god samarbetsförmåga och öppenhet - det är dina styrkor. Du är positiv till att arbeta jour.

Vår arbetsplats

Vi är en klinik med 37 vårdplatser och 230 anställda, varav 5 ST-läkare, 4 specialistläkare och 9 överläkare. Här finns tre slutenvårdsavdelningar, tre öppenvårdsmottagningar och tre behandlingsenheter. 2021/2022 flyttar verksamheten in i nybyggda lokaler intill sjukhuset i Kalmar.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/710

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-11-30

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Ulrika Rosenqvist, verksamhetschef

0480-814 75
Upplysning om tjänsten

Maija Andersson, Läkarförbundet

072-504 80 79

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 29 november 2020 Lämna synpunkter på innehållet