ST-läkare, öron-, näs- och halskliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder en ST-tjänst inom en spännande och varierande specialitet på en arbetsplats där du får träffa patienter i livets alla skeden!

Vi är en klinik med ett stort engagemang där alla får komma till tals och vara delaktiga. Vi tycker att det är viktigt med team-känsla och vi jobbar hela tiden för att skapa ett samspel mellan klinikens alla medarbetare. Här arbetar läkare, sjuksköterskor, audionomer, logopeder, undersköterskor, pedagoger, medicinska sekreterare, kanslist, hörselvårdskonsulent och teckenspråkslärare.

Som ST-läkare på öron- näs- och halskliniken arbetar du under handledning med avdelningsarbete, mottagning, operation och jour.

Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att sätta patientens bästa i fokus.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare och precis som vi tycker att samarbete är en självklarhet och att ge god vård och service. Som person har du lätt för mötet med olika typer av människor, en vilja att förändra och förbättra saker. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt med såväl kollegor som patienter samt värdesätter ett gott bemötande och en bra patientkontakt. Du har såväl manuella färdigheter som en förmåga att ta till dig teoretiska resonemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Öron- näs- och halskliniken behandlar medfödda och förvärvade sjukdomar och skador och omfattar såväl akuta som icke akuta tillstånd hos patientgrupper i alla åldrar. Specialiteten riktar sig till patienter med akuta och kroniska övre luftvägsinfektioner samt kroniska, inflammatoriska och av allergi och annan överkänslighet betingade tillstånd i övre luftvägar. Vi handlägger neurologiska sjukdomar, sväljningsstörningar, behandling av traumatiska skador, tumörer, obstruktiva sömnbesvär samt röst-, tal- och språkstörningar. En viktig del av verksamheten rör hörselvård i alla åldrar. Kliniken erbjuder omhändertagande av patienter under hela dygnet under årets alla dagar. Vårt primära upptagningsområde omfattar ca 140 000 invånare i södra delen av Kalmar län. Vi har mottagningsverksamhet i moderna och välutrustade lokaler, egna slutenvårdsplatser på samvårdsavdelning 39 och operationsresurser på centraloperation.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/269

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-08-11

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Karin Björneld

Verksamhetschef

0480-817 98
Upplysning om tjänsten

Anna Parke, Läkarföreningen

0480-810 00

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 12 augusti 2019 Lämna synpunkter på innehållet