ST-läkare, onkologi

Länssjukhuset i Kalmar söker ST-läkare, onkologi. Välkommen med din ansökan senast den 3 april.

Vi erbjuder

Kom och jobba på Onkologen i Kalmar!

Onkologiska kliniken och strålningsfysik är en länsövergripande basenhet med verksamhet i både Kalmar och Västervik.
Onkologi är en starkt växande specialitet tack vare att vi kontinuerligt får nya behandlingsmöjligheter för våra patienter. Med detta kan vi bota fler och patienter med obotbar sjukdom lever allt längre. Att jobba med onkologi innebär ett omväxlande jobb med arbete med medicinsk behandling, strålbehandling, avdelningsarbete, mottagningarbete och inte minst ett multidisciplinärt arbete exempelvis via våra multidisciplinära konferenser. Sammantaget gör detta att onkologi är en mycket spännande, utmanande och stimulerande specialitet.

Tjänstgöringens upplägg sker i samråd med verksamhetschef Magnus Lagerlund.

Vi söker

Vi behöver nu en ny medarbetare i vår fortsatta utveckling. Förutom den generella utvecklingen inom onkologin håller vi bland annat på att bygga upp en klinisk prövningsenhet, vi skall öppna en egen onkologmottagning i Kalmar och ta över den adjuvanta endokrina bröstcancerbehandlingen från kirurgkliniken i Kalmar. Från hösten 2019 kommer vi även utbilda läkarkandidater (20 per termin) som skall göra sin onkologplacering hos oss. Allt detta medför att vi nu söker ST-läkare till Kalmar.

Du är legitimerad läkare som vill arbeta med och utvecklas inom onkologi. Du tar personligt ansvar, har lätt att kommunicera och samarbeta med andra och skapa förtroende.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

I Kalmar har vi en poliklinisk cytostatikamottagning med 19 vårdplatser, en strålbehandlingsavdelning med två linjära acceleratorer och en dosplanerings CT. Vi har fem vårdplatser på en kirurgavdelning för dygnet runt vård. I Västervik har vi en poliklinisk behandlingsavdelning med sju vårdplatser. Vi deltar i cirka tio multidisciplinära konferenser per vecka (lokala, länsövergripande, regional och nationella). Arbetet är dagtid, ingen jourverksamhet.

Vi är sju specialistläkare/överläkare, fem ST läkare och för närvarande fyra vikarierande underläkare som arbetar på kliniken. I övrigt är det sjuksköterskor (många specialistutbildade onkologisjuksköterskor), medicinska sekreterare och strålningsfysiker och totalt är vi cirka 65 medarbetare.

Varför söka till oss?

Det finns många anledningar tycker vi. Vi har en väl utarbetad ST-planering med utbildningar, handledning och tid för studier. Vi har en mycket välfungerande verksamhet med god ekonomi och det viktigaste av allt, nöjda patienter. Region Kalmar län har korta beslutsvägar och alla kan vara med och påverka utvecklingen. Vi deltar i både regionala och nationella nätverk. Vi prioriterar fortbildning, vi har en bra säkerhetskultur och framför allt engagerade och kunniga medarbetare. På kliniken arbetar vi mycket i team och vi har roligt på jobbet.

Välkommen med din ansökan! Kontakta oss gärna om du är nyfiken på att veta mer om hur vi arbetar, eller om du vill komma på ett förutsättningslöst besök!

Våga ta steget - kom och var med i den fortsatta uppbyggnaden av en av Sveriges bästa onkologiska kliniker.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

HSF LSK:2019:32

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansök senast:

2019-04-03

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Magnus Lagerlund

Basenhetschef

0480-448657
Upplysning om tjänsten

Elsy-Britt Schildt

Facklig företrädare Läkarföreningen

0480-448229

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30