ST-läkare klinisk kemi

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Vill du arbeta i en spännande och utvecklingsintensiv medicinsk specialitet som detektiv, konsult, lärare, organisatör och ledare med möjlighet till forskning? Då är Klinisk kemi en arbetsplats för dig.

Som ST-läkare hos oss kommer du att få en spännande och omväxlande tillvaro med goda förutsättningar för en bred utbildning inom våra diagnostikområden, deltagande i utvecklingsprojekt och kvalitetsarbeten. Du kommer att arbeta i team tillsammans med biomedicinska analytiker, sjuksköterskor och kemister med flera samt ha kontakt med beställare.

Olika områden som kommer att inbegripas under utbildningens gång är bland annat allmänkemi, hematologi, proteinkemi, koagulation, endokrinologi, molekylärbiologi och patientnära analyserande. Du kommer också att erhålla utbildning inom transfusionsmedicin.

Ytterligare information om specialiteten klinisk kemi fås på följande länk.

Vi söker

Vi söker dig som är läkare med svensk legitimation och har lätt för samarbete - både med andra kollegor och i team med andra yrkeskategorier. Du har en god kommunikativ förmåga, ett tekniskt och vetenskapligt intresse samt vill vara aktiv i utvecklingen av verksamheten inom klinisk kemi-transfusionsmedicin.

Vi ser gärna att du har forskningsintresse och har du tidigare forskningserfarenhet är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Klinisk kemi och transfusionsmedicin är en del av Diagnostiskt Centrum. Vi har klinisk kemiska laboratorier och blodcentraler vid de tre akutsjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är ca 130 medarbetare som arbetar i en ackrediterad verksamhet med högt ställda kvalitetsmål och fokus på allas delaktighet. Vi har ett brett utbud av analyser inom både rutin- och specialkemi och är en upphandlingsintensiv verksamhet med aktiv omvärldsbevakning. Kliniken är forskningsaktiv med disputerade medarbetare. Vi har ett aktivt samarbete med Linnéuniversitetet kring utbildningen av biomedicinsk analytiker samt Linköpings universitet kring läkarutbildningen.

Inom enheten arbetar två överläkare, och två ST-läkare. Arbetsglädje och gemenskap är viktigt för oss och vi tror att det är betydelsefullt att ha flera ST-läkare för att skapa ett samanhang och en kollegial gemenskap. Vi ser framemot att få ytterligare en engagerad kollega i vårt team!

Huvudsaklig placering är vid laboratoriet på Länssjukhuset i Kalmar men viss tjänstgöring ingår också vid laboratorierna på Oskarshamns och Västerviks sjukhus.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1097

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-03-06
Upplysning om tjänsten

Linda Olofsson, Basenhetschef

0480-810 49
Upplysning om tjänsten

Johan Karlsson, Läkarföreningen

0480-448 828

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30