ST-läkare, Barn- och ungdomspsykiatri, Kalmar/Oskarshamn och Västervik

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Söker du ett varierat och stimulerande arbete med stora möjligheter till kompetensutveckling och fördjupade kunskaper? Vill du bli en del av ett brett team av kompetenser som brinner för barnpsykiatri och som vill utveckla verksamheten? Då ska du söka dig till Barn- och ungdomspsykiatrin i Region Kalmar län! Just nu erbjuder vi två utbildningstjänster med stora möjligheter att utvecklas.
På BUP möter du patienter som under perioder behöver omfattande och intensiva behandlingar för allvarliga psykiska problem. Det kan till exempel vara stark ångest, djupa depressioner med suicidrisk, svåra ätstörningar, psykoser eller självskadebeteende. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder med olika inriktningar. Behandlingen sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.
Som ST-läkare har du en central roll för patienternas bedömning, vårdplanering och medicinska behandling. Du arbetar självständigt men också i team med erfarna läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, skötare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och medicinska sekreterare.
Hos oss erbjuds du kontinuerlig, personlig handledning och ett individuellt anpassat schema för specialistutbildning. Din ST-tjänstgörings innehåll och omfattning planeras utifrån dina önskemål och i samråd med verksamhetschef och handledare utifrån Socialstyrelsens bestämmelser. I tjänsten finns utrymme avsatt för de seminarier, kurser och konferenser som erbjuds.


Vi söker

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation och gärna med erfarenhet av psykiatri. Du har en god kommunikativ förmåga och kan på ett tydligt och pedagogiskt sätt förmedla kunskap och göra patienten delaktig i sin vård. Du har lätt för att samarbeta tvärprofessionellt och medverkar gärna i förändrings- och utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer genomföras fortlöpande under ansökningstiden, så skicka din ansökan redan idag.

Vår arbetsplats

Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, i Kalmar län har mottagningar i Kalmar, Oskarshamn, Västervik/Vimmerby. I Kalmar finns en länsövergripande heldygnsvård med 4 platser. Till barn- och ungdomspsykiatrin hör även Anorexi och bulimicenter som finns i Kalmar och Västervik.
Just nu bygger vi nya lokaler för specialistpsykiatrin i nära anslutning till sjukhuset i Kalmar. Inflyttning planeras till i början av 2022. Motsvarande planering pågår i Västervik. Genom att vi samlar specialistpsykiatrins alla verksamheter under ett och samma tak skapar vi en modern, välkomnande, patientfokuserad, patientsäker och trygg verksamhet med utvecklingsmöjligheter. Du som patient kommer få smidigare övergångar mellan de olika delarna och verksamheten får vinster i form av bättre samordning.

 

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/762

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-31
Upplysning om tjänsten

Sanna Karlsson, Verksamhetschef

070-513 41 04
Upplysning om tjänsten

Maria Lepenioti, Chefsöverläkare

070-657 88 03
Upplysning om tjänsten

Maria Einarsson, Läkarförbundet

070-876 61 64

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 februari 2021 Lämna synpunkter på innehållet