ST-läkare alternativt specialistläkare, klinisk mikrobiologi

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Som ST-läkare hos oss kommer du att få en spännande och omväxlande tillvaro med goda förutsättningar för en bred utbildning inom våra diagnostikområden, deltagande i utvecklingsprojekt, kvalitetsarbeten och kontakter med beställare.
Kliniken är bemannad med medicinskt ledningsansvarig läkare och specialistläkare och bedriver en bred mikrobiologisk verksamhet.
Det finns goda förutsättningar för dig som vill och är intresserad att utbilda dig till specialist. Inom kliniken pågår en del forskningsprojekt och det finns handledningskompetens.

Rekrytering sker om erforderliga beslut fattas.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har intresse för klinisk mikrobiologi.
Du har lätt för samarbete - både med andra kollegor och i team med andra yrkeskategorier. Vi vill också att du har en god kommunikativ förmåga samt ett tekniskt och vetenskapligt intresse och vill vara aktiv i utvecklingen av verksamheten inom klinisk mikrobiologi.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Diagnostiskt centrum är en länsövergripande verksamhet med enheterna: Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk patologi, Fysiologisk klinik, samt Smittskydd och vårdhygien och Biobank- och vävnadscentrum.

Vi är i storleksordningen 250 medarbetare som årligen utför fler än 5 miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi fungerar som ett vetenskapligt kompetenscentrum och är aktiva inom flera forskningsområden. Vi har verksamhet på länets tre akutsjukhus. Nu pågår planering för att ta emot studenter från läkarutbildningen.

Klinisk mikrobiologi bedriver sitt analysarbete på Länssjukhuset i Kalmar. Vi har företrädesvis tätt samarbete med övriga kliniker inom Diagnostiskt centrum samt med infektionskliniken och smittskydd och vårdhygien. En kombinationstjänst med inriktning mott infektion eller smittskydd kan diskuteras.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/373

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-05-15
Upplysning om tjänsten

Liselott Sjöholm, Basenhetschef

0480-84171
Upplysning om tjänsten

Annika Wistedt, medicinskt ledningsansvar

0480-81491
Upplysning om tjänsten

Johan Karlsson, Läkarföreningen

0480-448828

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 maj 2022 Lämna synpunkter på innehållet