Specialpedagog

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla goda lärandemiljöer på Vimmerby folkhögskola. Som specialpedagog hos oss kommer du att ha ett övergripande ansvar för det specialpedagogiska arbetet i vardagen. Du kommer att vara delaktig i verksamhetens systematiska kvalitetsarbete där likvärdighet och individanpassning blir centrala frågor för dig. I arbetet ingår att ge stöd och råd till skolledning och lärare i deras arbete och dessutom att tillsammans med övrig personal och andra aktörer utveckla goda lärmiljöer på folkhögskolan. I rollen förväntas du arbeta med eleverna både på grupp- och individnivå och göra undervisningen tillgänglig för vuxna studerande med varierande behov eller funktionssätt.

Vi söker

Du som söker har en specialpedagogexamen och har specialpedagogisk erfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete på folkhögskola och/eller arbete med vuxna alternativt elever på gymnasienivå. Digitalisering är en självklar del av vårt utvecklingsarbete och därför är god digital kompetens ett krav. Som person är du lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel inför vardagliga men också långsiktiga förändringar. Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer. Vi sätter stort värde på ditt engagemang och din pedagogiska kunskap och erfarenhet.

Som specialpedagog hos oss vill vi att du ska ha fokus på kunskap, lärande och varje deltagares kunskapsutveckling. Du har en positiv människosyn och en förväntan att alla kan lyckas utifrån sina förutsättningar. Vi vill att du ska stå för pedagogisk mångsidighet och ha en vilja att skapa trygga lärmiljöer där deltagarens möjligheter att lyckas står i fokus.

Vår arbetsplats

Vimmerby folkhögskola har en verksamhet som består av allmänna kurser på grundskole- och gymnasienivå samt två eftergymnasiala yrkesutbildningar och en på gymnasienivå. Dessutom har vi en kortkurs- och konferensverksamhet. Vi har cirka 40 medarbetare och cirka 250 deltagare på våra långa kurser. Vimmerby folkhögskola är en av fyra regionfolkhögskolor i länet.

Skolans motto och värdegrund betonar deltagarnas utvecklingsmöjligheter i en medmänsklig lärmiljö där gemenskapen i gruppen och skolan är en viktig förutsättning för deltagarna att lyckas.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/856

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-31

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Susanne Lindvall

0492-143 01
Upplysning om tjänsten

Maja Westberg-Enqvist, Lärarförbundet Folkhögskola

0492-143 02
Upplysning om tjänsten

Jeanette Frejd. Lärarnas Riksförbund

0492-143 02

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30