Specialpedagog, Öron, näs och halskliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Ett fantastiskt arbete som specialpedagog på hörselmottagningen i Kalmar med anledning av att vår nuvarande specialpedagog går i pension. Målgruppen är barn och ungdomar med bestående hörselnedsättning mellan 0-20 år samt deras anhöriga. I rollen hos oss är teamarbete en viktig del och du kommer arbeta tillsammans med flera funktioner så som läkare, audionom, logoped, kurator, ingenjör och teckenspråkslärare. Du samverkar även med teamen på bland annat barnhabiliteringen och syncentralen, likväl som med andra vårdgivare och externa aktörer.

Som specialpedagog på hörselvården är dina arbetsuppgifter är att planera, ansvara och genomföra utbildningar i grupp. Du ansvarar även för habiliteringssamtal och rådgivning inom hörselfrågor.  Arbetstiden är dagtid måndag till fredag.

Introduktion och överlämning sker innan pension. 

Vi söker

Dig som är utbildad specialpedagog. Du är trygg i din roll som specialpedagog och vi ser att tidigare arbete inom specialpedagogiska verksamheter med barn och ungdomar med hörselnedsättning är önskvärt. Du har god kunskap kring hörselnedsättning av olika grad och dess konsekvenser, och är teckenspråkskunnig. Vi ser gärna att du även har kunskap inom döv/blind området.

Som person är du självgående, har lätt för att samarbeta med kollegor och patienter. Du har lätt för att skapa dig en helhetssyn samt är lösningsorienterad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. 

Vår arbetsplats

Öron-, näs- och halskliniken är en relativt liten klinik med korta beslutsvägar. En viktig del av verksamheten rör hörselvård i alla åldrar med utprovning av hörapparater, övriga hörselhjälpmedel samt olika gruppinformation för patienter och deras anhöriga.

Vårt primära upptagningsområde omfattar ca 140 000 invånare.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/650

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-09-18
Upplysning om tjänsten

Berit Högström

0480-81388
Upplysning om tjänsten

Elisabeth Klingvall

0480-81401

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 september 2022 Lämna synpunkter på innehållet