Specialpedagog barn- och ungdomshabiliteringen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är Du intresserad av att arbeta på habiliteringen och möta barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar? Du kan nu bli en av två specialpedagoger i vårt barn- och ungdomsteam i Oskarshamn.

Som specialpedagog på habiliteringen arbetar du med leken som grund för att locka barnet till träning och lärande som gynnar barnets framtida utveckling.  Du arbetar utifrån specialpedagogiska insatser som skapar förutsättningar för individens utveckling, lärande, självständighet och delaktighet. Som specialpedagog deltar Du i teamets utrednings-, diagnostiserings-, behandlings- och utvärderingsarbete, samt ger stöd och handledningen till patienter och deras närverk.

Vi har patienten i fokus i allt vi gör och erfarenhet, stor kompetens samt arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats! Du får engagerade arbetskamrater som alla bidrar med sin kompetens i tvärprofessionella team.  

  • För mig känns det tryggt och värdefullt att få ingå i ett tvärprofessionellt team där man kan ta stöd och hjälp av varandra i arbetet med patienten, berättar Carina som arbetar som specialpedagog i Habilitering Nord. 

Vi erbjuder en strukturerad introduktion som kan anpassas utifrån Dina behov och du erbjuds en mentor. Inom basenheten har vi mycket samarbete och vid sex tillfällen per år har vi yrkesträffar då hela basenheten träffas för både gemensam utveckling och för att få arbeta med yrkesspecifika frågor.  

Vi söker

Vi söker dig som har specialpedagogexamen, 90 hp, och som har ett nyfiket intresse för habiliteringen. Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar liksom erfarenhet av tvärprofessionellt arbetssätt är meriterande.

För att trivas och lyckas med arbetet tror vi att du:

- utgår från patientens behov och involverar patienten och dess nätverk i arbetet - trivs med att arbeta i grupp och samverka - tar del av andra professioners kunskap och erfarenheter och delger dina egna - tar eget ansvar och har förmågan att prioritera - har intresse av att skapa nya arbetssätt tillsammans med andra

B-körkort är ett krav då resor sker i tjänsten.

Vår arbetsplats

Basenheten Habilitering Nord omfattar barn-, ungdoms och vuxenhabilitering i Kalmar läns sex norra kommuner. Upptagningsområdet motsvarar norra delen av Kalmar län på ca 110 000 invånare och vi har ca 900 patienter. I basenheten är vi cirka 50 medarbetare bestående av professionerna; fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, kurator, logoped, specialpedagog, läkare, sjuksköterska och teamsekreterare. I Oskarshamn finns både ett barn- och ungdomsteam samt ett vuxenteam. Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/101

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-06-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Rebecka Nilsson

Områdeschef

0491-78 26 20
Upplysning om tjänsten

Carina Olsson Lärarförbundet

0492-17835

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 juni 2019 Lämna synpunkter på innehållet