Specialistläkare/ST-läkare, Öron- näs- och halskliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tjänst som ST-läkare på en klinik med ett varierat klientel och bred kompetens i en solsäker och vacker del av Sverige.
Öron, näs- och halskliniken i Kalmar är en liten, välbemannad klinik med 13 läkare varav 8 specialistläkare. Vi genomgår SPUR-inspektion vart femte år och har alltid fått goda resultat.
Vi bedriver all typ av benign kirurgi inom ÖNH, har egna vårdplatser och ÖNH-jour i beredskap dygnet runt. Hörselvården är en del av ÖNH-kliniken och här arbetar 12 audionomer samt specialpedagog, teckenspråkslärare och hörselpedagog. Logopedmottagningen är också en del av kliniken och samtliga enheter finns i gemensamma lokaler och har ett nära samarbete.
På kliniken finns ett stort intresse för utbildning och handledning. Internutbildning i grupp sker varje vecka, varannan vecka erbjuds nationell web-baserad utbildning inom ÖNH och vi har gemensam artikelgranskning en gång per månad. Läkarutbildning bedrivs på sjukhuset och kliniken.

Vi söker

Vi söker dig som är ÖNH-specialist eller legitimerad läkare med intresse av att bli öron, näs- och halsspecialist. Tidigare erfarenhet av arbete på ÖNH-klinik är ett krav. Du är självständig, påläst och initiativtagande. Du har god samarbetsförmåga och kan kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi värdesätter flexibilitet och att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. 

Vår arbetsplats

Kalmar är en vacker stad året runt med fantastisk natur i omgivningarna och närhet till havet, centrum och sjukhuset nästan var man än bor. Här kan du kombinera en god arbetsmiljö och närhet till jobbet med en rik fritid.

Öron, näs- och halskliniken riktar sig till patienter med akuta och kroniska sjukdomar i öron, balansorgan, näsa och bihålor, mat- och luftstrupe, i halsens vävnader och körtlar samt stämbanden. Vi handlägger i detta område bland annat infektioner, neurologiska sjukdomar, sväljningsstörningar, trauma, tumörer, obstruktiva sömnbesvär, hörselnedsättning samt röst-, tal- och språkstörningar. En viktig del av verksamheten är hörselvården och logopedmottagningen.

Kliniken erbjuder omhändertagande av patienter under hela dygnet under årets alla dagar. Vårt primära upptagningsområde omfattar ca 140 000 invånare i södra delen av Kalmar län. Vi har mottagningsverksamhet i moderna och välutrustade lokaler, egna slutenvårdsplatser på samvårdsavdelning 39 och operationsresurser på centraloperation.

 

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/359

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-07-03
Upplysning om tjänsten

Anna Parke

0480-81798
Upplysning om tjänsten

Kristoffer Sandelin, Läkarföreningen

0480-48103

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 2 juli 2022 Lämna synpunkter på innehållet