Specialistläkare/överläkare, urologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Kirurgkliniken erbjuder en komplett tjänst som urolog innehållande urologisk mottagning med cystoskopier och TRUL, operationer i form av robotassisterad kirurgi (prostata, njure), transuretral kirurgi och mindre skrotala ingrepp, urologiskt avdelningsarbete och deltagande i klinikens akutverksamhet. Det finns möjlighet att diskutera utformningen av tjänsten.

Vi söker

Vi söker dig med svensk läkarlegitimation och specialistkompetens inom urologi, vi ser gärna att du har erfarenhet samt bredd i din urologiska kompetens. Det är önskvärt med självständig kompetens inom robotkirurgi och transuretral kirurgi. Som person är du självständig och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid social kompetens, samarbetsförmåga samt personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Kirurgkliniken bedriver en bred verksamhet i Kalmar och Oskarshamn indelad på övre respektive nedre bukkirurgi, kärl, bröst, endokrin, urologisk kirurgi samt kirurgisk akutvård. I Kalmar förläggs tyngre och mer resurskrävande kirurgi som t.ex. tumörkirurgi och i Oskarshamn ligger tyngdpunkten på baskirurgi, verksamhet som normalt inte förväntas kräva intensivvård. En del av den transuretrala kirurgin utförs i Oskarshamn. Kliniken disponerar i Kalmar 56-63 vårdplatser mån-sön och i Oskarshamn 7-10 vårdplatser mån-fre. På urologenheten arbetar tre överläkare, två specialister och en ST-läkare. Totalt arbetar drygt 200 personer på kliniken.

Den urologiska verksamheten i Region Kalmar är uppdelad så att Kalmar ansvarar för robotassisterad cancerkirurgi (prostata och njure) medan uppföljning och åtgärd avseende njursten utförs i Västervik.Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/898

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-02
Upplysning om tjänsten

Jeanette Assarsson

0480-814 64
Upplysning om tjänsten

Johan Berggren, Läkarföreningen

0480-814 64

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 3 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet