Specialistläkare/överläkare, Klinisk kemi

Region Kalmar

Vi erbjuder

Vill du arbeta inom Klinisk kemi och transfusionsmedicin i Region Kalmar län med goda möjligheter till forskning samt delta i utbildningen av läkarstudenter? Som specialistläkare/överläkare verkar du inom specialitetsområdet tillsammans med klinikens basenhetschef och dina läkarkollegor, kemister och biomedicinska analytiker. Du har kontakt med kollegor på andra kliniker och utgör klinikens representant i olika regionala och nationella grupperingar. Vi söker en kollega som vill bygga framtiden tillsammans med oss. 

Hos oss får du:

  • en god arbetsmiljö, bra anställningsvillkor och generösa möjligheter till vidareutbildning, forskning och utveckling
  • utveckla din kompetens och aktivt bidra till att utveckla verksamheten
  • arbeta med kompetenta och engagerade medarbetare och använda moderna metoder och ny teknik

Vi söker

Vi söker dig som är specialist i Klinisk kemi. Erfarenhet av transfusionsmedicin är meriterande för tjänsten. Du är en lyhörd person med god samarbetsförmåga samtidigt som du är kunnig och engagerande. Du vill vara med och driva både den dagliga verksamheten och utvecklingen av verksamheten inom klinisk kemi och transfusionsmedicin i samarbete med övrig personal. Hos oss är läkarens roll utåtriktad och vi värdesätter en god kommunikativ förmåga. Du måste kunna uttrycka dig väl på svenska såväl i tal som skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Forskningserfarenhet är meriterande.

Vår arbetsplats

Vi är ca 120 medarbetare som arbetar i en ackrediterad verksamhet med högt ställda kvalitetsmål och fokus på allas delaktighet. Kliniken är forskningsaktiv med disputerade medarbetare. Vi har ett aktivt samarbete med Linnéuniversitetet och deltar vid grundutbildning av biomedicinska analytiker. Vi samarbetar även med Linköpings universitet där vi nu, som ny studieort, har tagit emot läkarstuderande 2019. Inom enheten arbetar tre överläkare, en specialistläkare och en ST-läkare. Huvudsaklig placering är vid laboratoriet på Länssjukhuset i Kalmar men viss tjänstgöring ingår också vid laboratorierna på Oskarshamns och Västerviks sjukhus.

Bo och arbeta i Kalmar

Kalmar har den lilla stadens personliga charm och erbjuder samtidigt den stora stadens möjligheter. Under hela året bjuder regionen på evenemang och aktiviteter för alla smaker. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär samtidigt som Kalmar också är en modern universitetsstad med visioner. Att bo i Kalmar innebär på många sätt ett annat liv, än att bo i någon av våra storstäder. Avstånden är små och du hinner med mer av livets goda. Var du än är har du alltid nära till havet och naturen. Du kan välja att bo bara några minuter från jobbet eller lite mer ute på landet nära till böljande djupa skogar och fiske i någon insjö med pendlingsavstånd på max ett par mil. För andra lockar Öland, solens och vindarnas ö, med sol och bad och golfbana med milsvid havsutsikt.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/526

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-03-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Linda Olofsson, basenhetschef

0480-81049
Upplysning om tjänsten

Tom Lundahl, överläkare

0480-84170
Upplysning om tjänsten

Johan Karlsson, Läkarföreningen

0480-448 828

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 mars 2020 Lämna synpunkter på innehållet