Specialistläkare/överläkare, klinisk fysiologi

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Fysiologiska kliniken är välbemannad med både specialistläkare och ST-läkare och bedriver en bred fysiologisk och nuklearmedicinsk verksamhet.

Inom kliniken pågår en del forskningsprojekt. Ett flertal av våra läkare är disputerade och det finns även handledningskompetens på kliniken.

Verksamheten arbetar efter en positiv värdegrund med utvecklande mål, mått och aktiviteter. Vi fokuserar på ett patientorienterat arbetssätt för att kunna erbjuda så god diagnostik som möjligt.

Vi söker

Vi söker dig som är specialistläkare inom klinisk fysiologi.

Förutom uppfyllda krav för ansökan önskar vi att du, liksom övriga medarbetare, är kvalitetsinriktad, utvecklingsorienterad och patientfokuserad. Vi ser att du i linje med våra värderingar är en öppen person med ett positivt förhållningssätt och är öppen för nya idéer. Som person är du engagerad och tycker om att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Arbetet består av sedvanliga uppgifter som specialistläkare i klinisk fysiologi så som praktiskt utförande, bearbetning samt tolkning av fysiologiska och nuklearmedicinska undersökningar.

Kunskapsöverföring inom kliniken är en viktig del och därför ingår handledning av ST-läkare och biomedicinska analytiker. Aktivt deltagande i verksamhetens utvecklingsarbete.

Vi söker dig som är van att arbeta målstyrt och tvekar inte att anta nya utmaningar. Som person är du lösningsorienterad och gillar att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Fysiologiska kliniken ingår i Diagnostiskt Centrum. Kliniken ligger centralt på Länssjukhuset i Kalmar. All medicinisk utrustning är modern och kliniken har verksamhetsanpassat remiss och svarssystem. Kliniken har god tillgänglighet och arbetar aktivt med förbättringsarbete, kompetensutveckling och kvalitetsarbete med fokus på patienten.

Klinisk fysiologi bedriver bred funktionell diagnostik inom ett flertal organområden. Hjärtdiagnostik dominerar med bland annat hjärtultraljud, arbetsprov, långtids-EKG och myokardscintigrafi. Kärldiagnostik är också en betydande del av vår verksamhet med bland annat halskärlsdoppler, njurdoppler, venöst ultraljud samt perifer tryckmätning. Utöver detta gör vi även arbetsprov, lungfunktionsundersökningar samt urodynamik, neurografier och EEG. Övriga nuklearmedicinska undersökningar ingår också i vårt uppdrag. Vi har två SPECT/CT-kameror.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/36

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-04-30
Upplysning om tjänsten

Edyta Johansson, basenhetschef

0480-843 04
Upplysning om tjänsten

Magnus Roos, medicinsk ledningsansvarig

0480 - 843 48
Upplysning om tjänsten

Sara Axelsson, medicinsk ledningsansvarig

0480 - 837 52
Upplysning om tjänsten

Johan Karlsson, Läkarföreningen

0480-448 828

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 april 2021 Lämna synpunkter på innehållet