Specialistläkare/överläkare – inriktning bröstkirurgi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Kirurgkliniken erbjuder en arbetsdag som skiftar i både innehåll och utmaningar. Våra patienter med bröstsjukdomar har i första hand en misstänkt eller säkerställd bröstcancer. Vi arbetar i team med patienten i centrum och med målsättningen att ha en god kvalitet med en hög kompetens i varje möte. Patienterna utreds och behandlas i tätt samarbete mellan specialister i bröstkirurgi, bröstsjuksköterskor, mammografienheten och onkologer för den medicinska behandlingen av tumörer. De flesta operationer görs i dagkirurgi och endast ett mindre antal patienter behöver ligga kvar på sjukhuset natten efter operation. Vi utför ca 150 maligna bröstoperationer varje år. Dessutom görs även benign bröstkirurgi och plastikkirurgisk bröstkirurgi av varierande grad.

Vi söker

Vi söker dig med svensk läkarlegitimation och specialistkompetens inom kirurgi, vi ser gärna att du har erfarenhet samt bredd i ditt kirurgiska kunnande.
Du är självständig och kan planera, organisera och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Din förmåga att skapa engagemang och delaktighet bidrar till en effektiv verksamhet och ett positivt arbetsklimat inom kliniken. Vi lägger stor vikt vid social kompetens, samarbetsförmåga samt personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Kirurgkliniken bedriver en bred verksamhet i Kalmar och Oskarshamn indelad på övre respektive nedre bukkirurgi, kärl, bröst, endokrin, urologisk kirurgi samt kirurgisk akutvård. I Oskarshamn finns en vårdavdelning som bedriver elektiv kirurgi måndag till fredag samt en allmänkirurgisk mottagning. Totalt arbetar drygt 200 personer på kliniken varav cirka 30 i Oskarshamn.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/8

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 10%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-02-07

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Jeanette Assarsson

0480-814 64
Upplysning om tjänsten

Johan Berggren, Läkarföreningen

0480-448849

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 20 januari 2021 Lämna synpunkter på innehållet