Specialistläkare/Överläkare - Nefrologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Som nefrolog vid Njurenheten är du en del av medicinkliniken vid länssjukhuset i Kalmar.
Du arbetar självständigt men har en nära kontakt med alla inom sjukhusets förekommande specialiteter. Här kan särskilt nämnas mycket god kontakt med kärlkirurgi och interventionell accessterapi på i stort sett daglig bas. Sektionen är en sammanhållen enhet där avdelning, dialys samt mottagning ligger på samma plan. Vår mottagning och dialysverksamhet är styrd enligt PAL-skap, vilket innebär att vi ansvarar och följer upp våra egna patienter. Vårt arbete präglas av ett utvecklat teamarbete med självständiga sjuksköterskor inom mottagningsverksamhet, peritonealdialys och hemodialys. Vi håller våra vårdkedjor så sammanhållna som möjligt och beslutsvägarna för patienten korta, vilket medfört goda resultat i våra nationella kvalitetsmätningar. Vi har mycket korta väntetider till vår mottagning och remissinflödet hanteras löpande.

Vi arbetar nära och tillsammans med samtliga personalkategorier på enheten där allas kompetens är lika viktig. Från årsskiftet ingår även undervisning och handledning för läkarstudenter i läkarnas uppdrag.

Vi söker

Vi söker dig som är specialist inom nefrologi. Specialistläkare som uppfyller kriterier för överläkartjänst på Länssjukhuset erbjuds detta. I arbetsuppgifterna ingår deltagande i jourer utifrån kvalifikation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Region Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län
https://www.regionkalmar.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/vart-erbjudande/

Medicinkliniken är den största kliniken på länssjukhuset med runt 350 anställda. Här bedrivs specialiserad vård inom samtliga medicinska subspecialiteter. Njurenheten har för närvarande cirka 500 patienter på mottagningen, totalt 110 patienter i hemodialys och peritonealdialys, samt 125 transplanterade patienter. Vi har därutöver ansvar för dialysenheten i Oskarshamn med för närvarande 10 patienter i hemodialys måndag, onsdag och fredag. Vi har 6 patienter med hemhemodialys. I vårt arbete delar vi jouransvar med medicinkliniken men har även en separat dialysjour, telefonstöd, under den tid dialysverksamhet pågår.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

HSF LSK:2019:9

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Heltid

Sysselsättningsgrad:

Tillsvidareanställd

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-03-17

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Andreas Hurve

Basenhetschef

0480-81633
Upplysning om tjänsten

Johan Good

Sektionsledare

0480-81633
Upplysning om tjänsten

Anja Fagerström

Facklig företrädare Läkarföreningen

0480-81000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 18 mars 2019 Lämna synpunkter på innehållet