Specialistläkare/Överläkare - Nefrologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Som nefrolog vid Njurenheten är du en del av medicinkliniken vid länssjukhuset i Kalmar. Du arbetar självständigt men har en nära kontakt med alla inom sjukhusets förekommande specialiteter. Här kan särskilt nämnas mycket god kontakt med kärlkirurgi och interventionell accessterapi på i stort sett daglig bas. Sektionen är en sammanhållen enhet där avdelning, dialys samt mottagning ligger på samma plan. Vår mottagning och dialysverksamhet är styrd enligt PAL-skap, vilket innebär att vi ansvarar och följer upp våra egna patienter. Vårt arbete präglas av ett utvecklat teamarbete med självständiga sjuksköterskor inom mottagningsverksamhet, peritonealdialys och hemodialys. Vi håller våra vårdkedjor så sammanhållna som möjligt och beslutsvägarna för patienten korta, vilket medfört goda resultat i våra nationella kvalitetsmätningar. Vi har mycket korta väntetider till vår mottagning och remissinflödet hanteras löpande.

Vi arbetar nära och tillsammans med samtliga personalkategorier på enheten där allas kompetens är lika viktig. Från 2019 ingår även undervisning och handledning för läkarstudenter i läkarnas uppdrag. Medicinkliniken har god bemanning av överläkare inom samtliga internmedicinska subspecialiteter.

Vi söker

Vi söker dig som är specialist inom nefrologi. Specialistläkare som uppfyller kriterier för överläkartjänst på Länssjukhuset erbjuds detta. I arbetsuppgifterna ingår deltagande i jourer utifrån kvalifikation. Specialistkompetens i intermedicin som komplement till nefrologi är meriterande. Erfarenhet av undervisning, forskning samt medicinskt utvecklingsarbete är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Vår arbetsplats

Medicinkliniken är den största kliniken på länssjukhuset med runt 350 anställda. Här bedrivs specialiserad vård inom samtliga medicinska subspecialiteter. Njurenheten har för närvarande cirka 500 patienter på mottagningen, totalt 110 patienter i hemodialys och peritonealdialys, samt 125 transplanterade patienter. Vi har därutöver ansvar för dialysenheten i Oskarshamn med för närvarande 10 patienter i hemodialys måndag, onsdag och fredag. Vi har 6 patienter med hemhemodialys. I vårt arbete delar vi jouransvar med medicinkliniken men har även en separat dialysjour i form av telefonstöd.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/684

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-11-30

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Andreas Hurve, Basenhetschef

0480-816 33
Upplysning om tjänsten

Johan Good, Sektionsledare

0480-384 98
Upplysning om tjänsten

Anja Fagerström, Läkarföreningen

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 24 oktober 2020 Lämna synpunkter på innehållet