Specialistläkare vuxenpsykiatrin

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Hos oss blir du en del av en stabil och trygg arbetsgrupp med lång erfarenhet i verksamheten. Vi har stort fokus på det multiprofessionella arbetssättet i team där allas delaktighet är lika betydelsefull. Teamet består av skötare, sjuksköterska, kurator, psykolog, medicinsk sekreterare, arbetsterapeut och läkare. Vi har även psykoterapeut i ett av teamen.

Vi arbetar i ett nybyggt psykiatrihus på sjukhusområdet i Oskarshamn där lokalerna är funktionella för varje yrkeskategori. Lokalerna är anpassade för patientflödet med en välkomnade och trevlig miljö. Alla medarbetare har egna rum och du som läkare har dessutom ett eget undersökningsrum. Det finns god tillgång till samtalsrum och konferenslokaler och även en trädgård med möjlighet att hålla samtal och möten. Närheten till sjukhuset möjliggör en god samverkan.

Som specialistläkare arbetar du med bedömning, utredning och behandling av mottagningens patienter. Till oss kommer patienter med neuropsykiatriska tillstånd, psykoser, bipolär sjukdom, schizofreni och ångest- och depressionstillstånd.

Hos oss finns möjlighet för dig att fördjupa dig inom områden som du är intresserad av. Vi har höga ambitioner att upprätthålla en hög specialistnivå inom psykiatrin och är därför generösa med kompetensutveckling.

I rollen ingår jourtjänstgöring i Västervik och till viss del hembesök.

Vi söker

Vi söker dig som värdesätter och har erfarenhet av multiprofessionellt teamarbete. Du ser de fördelar som finns med ett väl fungerande team där allas kompetens tas tillvara. Du är en lagspelare med mycket god förmåga att samarbeta med olika professioner och du visar ett stort engagemang i arbetet.

Du är utbildad specialistläkare inom psykiatri och har goda kunskaper inom det psykiatriska fältet.

Vi värdesätter ett positivt, professionellt förhållningssätt och ett gott bemötande där patienten är i fokus. En förmåga att skapa förutsättningar för den medskapande patienten är viktig i rollen.

Rollen kräver goda kunskaper i svenska språket och en förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Du behöver också ha en god inlyssnande förmåga.

Då resor och hembesök förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vår arbetsplats

Vuxenpsykiatri Mitt finns i Oskarshamn och är en basenhet med öppenvård som har drygt 40 medarbetare. Vi är en unik specialistpsykiatrisk mottagning som ligger mitt i länet. Personalgruppen har bred kompetens, en riktigt bra sammanhållning och ett tydligt patientfokus.

Verksamheten befinner sig i en spännande utvecklingsfas med förändringsarbeten inom kvalitet- och patientsäkerhetsområdet. Vi arbetar i nybyggda lokaler som är utformade för framtidens psykiatri. Barn- och ungdomspsykiatrin finns i samma lokaler vilket skapar en sömlös vård för patienterna. Vi bedriver DBT-behandling och har en socialpsykiatrisk verksamhet med grön rehabilitering i nära samverkan med Oskarshamns kommun. Vi har ingen egen slutenvård inom basenheten utan samverkar med Västervik och Kalmar.

Region Kalmar län har ambitionen att vara i framkant när det gäller utvecklingen av länets specialistpsykiatri. De värdebaserade ledorden är öppet, engagerat och kunnigt.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/178

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-04-18
Upplysning om tjänsten

Annika Ohlin

0491-78 25 77
Upplysning om tjänsten

Tomas Kristiansson

0480-44 53 98

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 april 2021 Lämna synpunkter på innehållet