Specialistläkare till radiologiska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder arbete inom allmänradiologisk verksamhet med bra utvecklingsmöjligheter till nischning. Vi är en del av Linköpings universitet och decentraliserad läkarutbildning är förlagd till Kalmar. Det pågår planeringsarbete för uppstart av PET-verksamhet. Vi eftersträvar kvalitet och effektivitet i våra arbetssätt för att hitta balans och sätta patienten i fokus. Vi samarbetar med TMC för jourgranskning och elektiv granskning. Vi ser positivt på arbete på distans och jobbar för verksamhetens bästa i alla led. 

Du kommer uppmuntras att delta i förbättringsarbete där regionens strategi 'Varje dag lite bättre, kraften hos många' har varit betydelsefull för den gynnsamma utveckling som kliniken haft senaste åren.

Vi har flera duktiga ST-läkare hos oss där du kommer att ha en betydelsefull roll i deras dagliga handledning. På kliniken bedrivs dygnet runt verksamhet med nattjour. Läkarsidan har nattberedskap för nödvändiga interventioner. Normalt ingår jourtjänstgöring i tjänsten som primärjour/bakjour. Vid jourtjänstgöring bör du behärska vanliga dräninläggningar som nefrostomier, pleuradrän och abscessdrän samt övriga vanligt förekommande akuta bedömningar.  Vi erbjuder rondarbete inklusive multidisciplinär konferens.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare, specialist i bild- och funktionsmedicin eller radiologi. 
Du har lätt för att samarbeta och bidrar med din kompetens och arbetsglädje i teamet. Du är positiv till förändring och vill vara med och utveckla kliniken. Du har ett genuint intresse för medmänniskor med patienten i fokus. 

Meriterande är MR-kompetens, CEUS-kompetens, CT- och ultraljudsvägledd biopsikompetens.
Du bör behärska dräninläggning enligt ovan.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan redan idag. Vår arbetsplats

Radiologiska kliniken utför årligen ca 100 000 undersökningar per år, varav cirka hälften är akut verksamhet. Kliniken har en bred verksamhet med bl. a. CT, MR, ultraljud med kontrast,
RF-behandling samt avancerade endovaskulära interventioner.
På mammografienheten bedrivs såväl screeningverksamhet som klinisk verksamhet och årligen genomförs cirka 21 000 undersökningar. Mammografienheten har en god tillgång till utrustning för att möjliggöra handledning av ST-läkare med inriktning mot bröstradiologi. Detta är en satsning där vi ligger i framkant i Sverige.

Vi är en mångkulturell verksamhet med flera olika yrkesgrupper och kompetenser som arbetar i team för verksamhetens bästa. 

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1033

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-02-06
Upplysning om tjänsten

Björn Forsberg

0480-813 38
Upplysning om tjänsten

Mårten Forssén, Läkarföreningen

070-569 3983

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 29 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet