Specialistläkare till Radiologiska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder arbete inom allmänradiologisk verksamhet med goda möjligheter till nischning inom område som intresserar dig. På kliniken bedrivs dygnet runt-verksamhet med jour på natten. Från kl. 22.00-07.00 har vi på läkarsidan en beredskap för nödvändiga interventioner. Normalt ingår jourtjänstgöring i tjänsten som primärjour/bakjour. Vid jourtjänstgöring bör du behärska vanliga dräninläggningar som nefrostomier, pleuradrän och abscessdrän samt övriga vanligt förekommande akuta bedömningar. Vi erbjuder rondarbete inklusive multidisciplinär konferens. Vi står inför en spännande femårsperiod där bland annat uppstart av PET-verksamhet är nära föreliggande och en större utbyggnad av befintliga lokaler bara är några av de saker som kan nämnas. Vi är en del av Linköpings universitet och decentraliserad läkarutbildning finns i Kalmar. Vi har ambitionen att höja vår akademiska nivå och kan erbjuda forskningstid. I denna expansiva miljö har vi behov av dig som specialist i radiologi eller bild-och funktionsmedicin. Vi samarbetar med TMC för jourgranskning. Samtliga fastanställda har arbetsstation i hemmet och vi är öppna för att våra läkare arbetar hemifrån på regelbunden bas. Du kommer uppmuntras att delta i förbättringsarbete där Region Kalmars strategi 'Varje dag lite bättre, kraften hos många' har varit betydelsefull för den gynnsamma utveckling som kliniken haft senaste åren. Vi har flera duktiga ST-läkare där du kommer att ha en betydelsefull roll i dess dagliga handledning.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare, specialist i bild- och funktionsmedicin eller radiologi. Du har lätt för att samarbeta och bidrar med din kompetens och arbetsglädje i teamet. Du är positiv till förändring och vill vara med och utveckla kliniken. Du har ett genuint intresse för medmänniskor med patienten i fokus. Meriterande är MR-kompetens, CEUS-kompetens, CT- och ultraljudsvägledd biopsikompetens. Du bör behärska dräninläggning enligt ovan. Vi kommer att hantera ansökningar löpande och ser därför gärna att du ansöker eller kontaktar oss innan sista ansökningsdag.

Vår arbetsplats

Region Kalmar har anledning att vara stolt över sina resultat. Vi ligger regelbundet högt i förtroendemätningar och i Dagens Medicins rankingar återfinns länets tre sjukhus bland landets bästa i sina kategorier. Regionen är välskött och ledningen har god dialog med politiken. På Länssjukhusets radiologiska klinik finner du en läkargrupp med stor samlad erfarenhet och bredd i kompetenserna. Vi har haft en bra föryngring och flera kompetenta utbildningsläkare är på god väg i ST. Vi är en klinik som har modern utrustning med bland annat en 1,5 T och en 3T MR-kamera, tre helt nya CT, fyra skelett/ lunglab, tre nya ultraljud och en interventionell verksamhet på hög nivå i en toppmodern hybridsal. Mammografienheten är en del av kliniken och vi har två ST-läkare som har inriktning mot bröstradiologi.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/547

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-10-11

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Björn Forsberg, Verksamhetschef

0480-81338
Upplysning om tjänsten

Mårten Forssén, Läkarföreningen

070-569 3983

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 22 september 2020 Lämna synpunkter på innehållet