Bröstradiolog, Specialistläkare radiologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Varje år insjuknar drygt 8000 kvinnor i bröstcancer. En väl fungerande bröstcancerkedja gör stor skillnad för de som drabbas av denna sjukdom. I Sverige har man idag goda chanser att överleva när man drabbas av bröstcancer. En tidig diagnos spelar stor roll för utgången.

Tyvärr finns en stor brist på bröstradiologer nationellt. I Kalmar har vi därför sedan flera år tillbaka valt att satsa på ST-läkare som redan från början på ST har inriktning mot bröstradiologi. Vi har två ST-läkare som har kommit långt i sin utveckling och till hösten startar ST-läkare nummer tre.

För att säkerställa att dessa har god handledning söker vi nu en specialist som vill vara med och föra över sina kunskaper till en kommande generation av bröstradiologer.

Vi söker

Vi söker dig som vill vara del i att utveckla nästa generations bröstradiologer. Vi ser gärna att du behärskar MR-bröst som vi ser som viktigt för våra ST-läkare att få lära sig.
Du är specialist inom radiologi och behärskar bröstradiologi självständigt både avseende screening och klinisk verksamhet. Du är duktig på att samarbeta och sätter stor vikt vid att ge god vård och service till både patienter och remittenter. Du är en god handledare.

Vår arbetsplats

Radiologiska kliniken utför årligen ca 100 000 undersökningar per år, varav cirka hälften är akut verksamhet. Kliniken har en bred verksamhet med bl. a. CT, MR (1,5T + 3T), ultraljud med kontrast, RF-behandling samt avancerade endovaskulära interventioner.

På mammografienheten bedrivs såväl screeningverksamhet som klinisk verksamhet och årligen genomförs cirka 21 000 undersökningar. Mammografienheten har modern utrustning och god tillgång till utrustning just för att möjliggöra upplärning.

Vi är en klinik som är van att hitta individuella lösningar som fungerar för våra anställda.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/570

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-09-19
Upplysning om tjänsten

Björn Forsberg, Verksamhetschef

0480-81338
Upplysning om tjänsten

Jakub Morawiec, ST-läkare

0480-448061
Upplysning om tjänsten

Mårten Forssén, Läkarföreningen

070-569 3983

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 20 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet