Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Specialistläkare rehabiliteringsmedicin

Specialistläkare rehabiliteringsmedicin

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du region Kalmars nya specialistläkare i rehabiliteringsmedicin? Du kommer tillsammans med oss bygga upp en länsgemensam nytänkande verksamhet för rehabilitering samt kvalitetssäkra det rehabiliteringsmedicinska omhändertagandet för patienter med ryggmärgsskador och svåra hjärnskador. I denna unika tjänst ges möjlighet att med modern distansöverbryggande teknik arbeta i vackra Kalmar län på plats på Västerviks sjukhus, länssjukhuset i Kalmar eller från den plats du önskar. Verksamheten avser skapa trygghet i den miljö där patient och anhöriga befinner sig eller är på väg till, vanligtvis patientens hemmiljö. Ambitionen är att patient och anhöriga upplever kontinuitet i vårdkontakten. Ditt arbete kommer att ske tillsammans med olika aktörer som inkluderar rehabiliteringsmedicinska enheter framför allt i Östergötland, Skåne och Jönköping samt kommuner och primärvårdsenheter i hela Kalmar län. I ditt uppdrag arbetar du tillsammans med rehabsamordnande sjuksköterska, övriga professioner och roller som är organiserade i flexibla team där du leder det medicinska arbetet. Eftersom rollen är ny så har du möjlighet att vara med och forma din egen roll och funktion inom ramarna för grunduppdraget. Du arbetar dagtid, måndag till fredag, resor förekommer i tjänsten.

Vi söker

Är du en nyfiken, nytänkande specialistläkare inom rehabiliteringsmedicin som vill vara med och forma framtiden länsövergripande rehabiliteringsmedicinska vård är du den nyckelperson vi söker. Med din kunskap och erfarenhet av arbete med patienter med ryggmärgsskador, traumatiska hjärnskador och interventioner blir du en viktig kunskapsresurs för både patienterna och verksamheterna. För att trivas i vår verksamhet gillar du att samarbeta med andra för att nå längre än vad du gjort på egen hand, du har en stor vilja och driv för att utveckla nya arbetssätt. Tillsammans med patient och anhörig skapas kunskap om, insikt i sjukdomen/skadan och dess konsekvenser, kraft att mobilisera egna bemästringsstrategier, förutsättningar för att kunna ta ansvar för sin livssituation samt medvetenhet om möjligheter utifrån resurser och begränsningar. Har du erfarenhet av att utveckla nya digitala arbetssätt är det meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, B-körkort och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi är nyfikna på framtiden - varmt välkommen med din ansökan till oss! 

Vår arbetsplats

Inom regionens rehaborganisation finns två basenheter, en i norr och en i söder vilka verkar över hela länet. Vi söker dig som vill jobba länsövergripande med patienten i centrum, därför är anställningsort och basenhet möjlig att anpassa utifrån dina och våra behov.

Hos oss arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, dietister, logopeder, rehabiliteringsassistenter och vårdutvecklare. Vi är nytänkande och kreativa när det gäller att hitta nya lösningar för att leverera vård i världsklass till våra invånare. Låt oss tillsammans utveckla morgondagens rehabiliteringsmedicinska verksamhet i Kalmar län!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/172

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-06-02
Upplysning om tjänsten

Magnus Hellström, basenhetschef

0480-83269
Upplysning om tjänsten

Stefan Bragsjö, basenhetschef

0490-86627
Upplysning om tjänsten

Björn Flodmark, Läkarföreningen

0480-84890

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30