Specialistläkare, Öron- näs, och halskliniken med inriktning mot audiologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tjänst som ÖNH-läkare med inriktning mot öronkirurgi och hörsel på en klinik med ett varierat klientel och bred kompetens i en solsäker och vacker del av Sverige.

Öron, näs- och halskliniken i Kalmar är en liten, välbemannad klinik med 13 läkare varav 8 specialistläkare. Vi bedriver all typ av benign kirurgi inom ÖNH, har egna vårdplatser och ÖNH-jour i beredskap dygnet runt. Hörselvården är en del av ÖNH-kliniken och här arbetar 12 audionomer samt specialpedagog, teckenspråkslärare och hörselpedagog. Logopedmottagningen är också en del av kliniken och samtliga enheter finns i gemensamma lokaler och har ett nära samarbete.

På kliniken finns ett stort intresse för utbildning och handledning. Läkarutbildning bedrivs på sjukhuset och kliniken.

Vi söker

Vi söker dig som är specialistläkare i ÖNH-sjukdomar med särskilt intresse för hörsel och hörselrehabilitering. Audiologisk kompetens är starkt meriterande, så även kompentens inom öronkirurgi.

Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med personer från olika yrkesgrupper. Du är initiativtagande, stabil och har egen erfarenhet av förbättringsarbeten.

Vi värdesätter även forskningserfarenhet.

Vår arbetsplats

Kalmar är en vacker stad året runt med fantastisk natur i omgivningarna och närhet till havet, centrum och sjukhuset nästan var man än bor. Här kan du kombinera en god arbetsmiljö och närhet till jobbet med en rik fritid.

Öron, näs- och halskliniken riktar sig till patienter med akuta och kroniska sjukdomar i öron, balansorgan, näsa och bihålor, mat- och luftstrupe, i halsens vävnader och körtlar samt stämbanden. Vi handlägger i detta område bland annat infektioner, neurologiska sjukdomar, sväljningsstörningar, trauma, tumörer, obstruktiva sömnbesvär, hörselnedsättning samt röst-, tal- och språkstörningar. En viktig del av verksamheten är hörselvården och logopedmottagningen.

Kliniken erbjuder omhändertagande av patienter under hela dygnet under årets alla dagar. Vårt primära upptagningsområde omfattar ca 140 000 invånare i södra delen av Kalmar län.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/611

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-09-19
Upplysning om tjänsten

Anna Parke, basenhetschef

0480-817 98
Upplysning om tjänsten

Pernilla Karlsson, HR-konsult

0480-818 47
Upplysning om tjänsten

Kristoffer Sandelin, Läkarföreningen

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 20 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet