Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Specialistläkare Ögonkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Är du specialistläkare och vill fördjupa dig inom något område så kan vi erbjuda goda möjligheter till detta inom flera områden, bland annat: medicinsk retina, barnoftalmologi, främre och bakre segmentskirurgi. Har du redan en inriktning som specialistläkare/överläkare finns det goda möjligheter att anpassa tjänsten efter dina kompetenser och erfarenheter.

Kliniken är fullbemannad med överläkare och ST-läkare. Vi planerar nu kompetensförsörjningen med tanke på kommande pensionsavgångar och söker därför specialistläkare. Idag är vi 67 medarbetare, varav 13 läkare (8 överläkare, 1 specialistläkare och 4 ST-läkare).

Vi söker

Specialistläkare med svensk läkarlegitimation och specialistkompetens inom oftalmologi. Stor vikt läggs vid förmåga att delta i teamarbete och kommunikativ förmåga i svenska språket.

Vår arbetsplats

Verksamheten består av en mottagning med stort patientflöde och högspecialiserad kirurgisk verksamhet med bland annat bakre segmentskirurgi. Vi har god bemanning med många olika yrkeskompetenser: ögonsjuksköterskor, undersköterskor, optiker/optometrister, ortoptister, vårdadministratörer och vi jobbar tillsammans i team. Till ögonkliniken hör även syncentral med synpedagog, optiker och socionom. På mottagningen har vi två operationssalar och vi har en egen operationssal på centraloperation.  

Vår verksamhet omfattar: allmänmottagning, medicinsk retina med tillhörande stor injektionsverksamhet, glaukommottagning, diabetesmottagning, vi utför laserbehandlingar och polikliniska operationer. Mottagningen har en välfungerande barnoftalmologisk mottagning med ortoptister, optiker och barnoftalmolog med nationellt uppdrag. Förnärvarande pågår utbildning inom strabismkirurgi.

Vi har en omfattande kirurgisk verksamhet, kataraktoperationer, främre segmentkirurgi samt glaukomkirurgi. Sedan ca 20 år tillbaka även bakre segmentkirurgi med akuta operationer av amotio och elektiva bakre segment operationer, kirurgin utförs både i lokalanestesi och i narkos på centraloperation.

Ögonkliniken har en jourverksamhet med A-beredskap kväll/natt. Jourtjänstgöring ingår i tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/327

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-06-30
Upplysning om tjänsten

Susanne Lagergren Gross

0480-81256

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30