Specialistläkare - Hudkliniken

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Välkommen till Hudkliniken på Västerviks sjukhus, vi söker en ny specialistkollega!

Verksamheten är framförallt inriktad mot öppenvård men du kommer även att arbeta som konsult mot övriga kliniker på sjukhuset. Vi är det mindre sjukhuset som har bra samarbete och korta beslutsvägar mellan olika specialiteter. Vi har ett bra och nära samarbete med hudkliniken inom regionens olika delar Kalmar, Västervik, Jönköping och Linköping. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet genom att följa ny teknologi och nya behandlingsmetoder. Då det gäller hudtumörer har vi ett nära samarbete med kirurgkliniken, öronkliniken och patologen.

Multimediaremisser har bidragit till ett ökat samarbete med primärvården.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden som specialistläkare kommer att omfatta mottagningsarbete inom allmän dermatologi och venereologi.

De behandlingsmetoder vi bland annat erbjuder är:

- Badbehandling
- Ljusbehandling
- PDT
- Bucky
- Sårvård
- Hyperhidrosbehandling
- Epicutantester

-STI-mottagning

Teamet du kommer att bli en del av består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Du möts av en välkomnande kultur och ett öppet arbetsklimat där vi alla värnar om varandra och verksamhetens bästa. Vår tro är att alla medarbetare är specialister inom sina professioner och trivs med att arbeta på toppen av sina kompetenser. Då verksamheten utbildar ST-läkare och tar emot randande läkare och studenter kommer arbetet innebära utbildningsmoment exempelvis genom handledning.

Vi erbjuder dig frihet under ansvar och stora möjligheter att påverka innehållet i ditt arbete. Vi tror på utveckling av våra medarbetare och hos oss ges du möjlighet till fortbildning. Vi hoppas du vill vara med och vidareutveckla vår verksamhet.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och är specialistutbildad inom dermatologi-venerologi.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Du har goda yrkeskunskaper, är trygg i din profession och har alltid patienten i fokus. Vi lägger stor vikt vid god förmåga att arbeta i team för att nå våra gemensamma mål. Därutöver ser vi din kommunikationsförmåga och vilja till att utveckla både dig själv och verksamheten som förutsättningar för att trivas hos oss. Vi ser att du, liksom vi är öppen och prestigelös i ditt förhållningssätt och delar med dig av dina kunskaper för att föra verksamheten framåt.

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Hudkliniken är en specialistklinik som bedriver verksamhet i Västervik och Oskarshamn. Kliniken består av hudmottagning och STI-mottagning. Hudmottagningen i Oskarshamn tillhör Specialistenheten och bemannas av läkare från Västervik ca 2ggr/mån.

På hudkliniken bedrivs diagnostik och behandling av sjukdomar som ger symtom i huden samt av de sjukdomar som innefattas i begreppet STI. 

I dagsläget är vi 2 hudspecialister och 2 ST-läkare under utbildning, 4 sjuksköterskor, 3 undersköterskor och 2 medicinska sekreterare.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/50

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-03-04

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Åsa Andersson, Verksamhetschef

0490-867 87
Upplysning om tjänsten

Claudia Bamberg, Läkarförbundet

0490-86444

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 17 februari 2020 Lämna synpunkter på innehållet