Socionom till Stensö hälsocentral

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Vi utökar vår verksamhet inom Psykisk hälsa Primärvården med ytterligare resurser och söker nu en socionom till vårt team. Region Kalmar län gör en satsning för omhändertagande av psykisk ohälsa och att säkra den framtida kompetensen i primärvården. Tillsammans vill vi utveckla vården för patienter med psykisk ohälsa.

Som socionom jobbar du självständigt, dels med behandlingsinsatser och med att stödja patienten och i förekommande fall deras närstående i deras förmåga att hantera inre och yttre påfrestningar. Samt att verka för förändringar i den sociala miljön för att möjliggöra en positiv utveckling av psykisk hälsa och livssituation. Du deltar i teamarbete och utför psykosocialt arbete med patienter och/eller närstående, enskilt eller i grupp.

Du har möjlighet till kompetensutveckling kopplat till ditt uppdrag och även handledning och
nätverksträffar.

Vi söker

Dig som är intresserad av att säkra kvaliteten av den vård som ges, utveckla samarbetet och kunskapen kring patienter med psykosocial ohälsa och arbeta för ökad tillgänglighet till verksamheten.

Du har en socionomexamen, och en grundläggande psykoterapiutbildning. Meriterande om du har
utbildning inom kognitiv beteendeterapi. Det är också meriterande om du är legitimerad hälso- och
sjukvårdskurator. Erfarenhet av behandlingsarbete och primärvård är det ett plus.

Vår arbetsplats

Välkommen att söka till vår verksamhet inom psykisk hälsa i Kalmar på Stensö hälsocentral.

Du är placerad på Stensö hälsocentral som är en medelstor hälsocentral i Kalmar med ca 8 200 listade patienter. Du blir här en naturligt del i hela arbetslaget med övriga yrkeskategorier. 

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/695

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-07
Upplysning om tjänsten

Annika Lundmark, verksamhetschef Psykisk hälsa

0480-818 97
Upplysning om tjänsten

Mattias Alvunger, verksamhetschef Stensö HC

0480-847 20
Upplysning om tjänsten

Agneta Tinnert, Akademikerförbundet SSR

072-203 59 26

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 8 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet