Smittskyddssjuksköterska

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Du som smittskyddssjuksköterska arbetar med varierade frågor inom smittskyddsområdet, som inkluderar utbrott och utredningar av smittsamma sjukdomar, ge information och andra förebyggande åtgärder, övervakning och uppföljning av anmälda fall, samt nationell och internationell omvärldsbevakning. Du har kontakt med allmänhet, vårdpersonal, myndigheter och kommuner om smittsamma sjukdomar. Du utformar informationsmaterial och rutiner, håller i informationsträffar och undervisar i smittskydd. Du får stöd och inspiration från dina kolleger. 

 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flerårig erfarenhet från vårdhygien, infektionssjukvård eller primärvård. Du har goda kunskaper om infektionssjukdomar och intresse för smittskyddsfrågor. Du arbetar på ett organiserat och strukturerat sätt, utrycka dig väl i tal och skrift, är en van användare av Office-programmen, har god förmåga att samarbeta, men även att arbeta självständigt. Du ska vidare vara utåtriktad och intresserad av undervisning och utvecklingsarbete. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har B-körkort. Vi är en liten arbetsgrupp och lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Vår arbetsplats

Du som smittskyddssjuksköterska kommer att arbeta på avdelningen Smittskydd och vårdhygien, Diagnostiskt centrum med placering i Oskarshamn. Dina närmsta kolleger på smittskydd är smittskyddsläkaren, två biträdande smittskyddsläkare (deltid/visstid), två smittskyddssjuksköterskor, en kommunikatör (deltid) och en avdelningschef. Vi träffas dagligen på videomöte och har ett nära samarbete med vårdhygien, som består av en hygienöverläkare och fyra hygiensjuksköterskor. Vi har även ett nära samarbete med avdelning Smittspårningsenheten, med videomöten flera gånger i veckan.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/317

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-05-16
Upplysning om tjänsten

Henrik Engström, avdelningschef

0480-44 82 52
Upplysning om tjänsten

Pia Olofsson, vårdförbundet

0480-81670

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30