Skolassistent med fokus på ekonomi

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Har du erfarenhet som skolassistent med inriktning på ekonomi? Är du en person som gillar flexibilitet i arbetsuppgifterna och att ge en god service? Då kanske du är vår nya kollega!

Som skolassistent hos oss kommer du att vara ett viktigt administrativt stöd till skolans ledning och förvaltningens ekonomer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara dagligt operativt ekonomiarbete som bl.a. innebär kund- och leverantörshantering, statsanslagsintäkter, kostnader och investeringar i den ordinarie verksamheten samt hantera deltagarnas kostnader.

Du kommer i dialog med rektor, servicechef och förvaltningens ekonomer att ta fram budgetförslag och göra budgetuppföljning. Andra administrativa uppgifter som ingår är hantering av skolans arkiv, att administrera mobilitetsstöd, viss personaladministration samt att vid behov bemanna telefonväxeln. Tillsammans med rektor och servicechef kommer du även att administrera serviceavgift, kost och logi.

Vi söker

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning med inriktning mot ekonomi och några års erfarenhet som skolassistent eller ekonomiassistent. Du har goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel då stor del av uppgifterna utförs där. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ekonomisystemet Raindance, Schoolsoft och Qlikview. 

För att trivas i rollen som skolassistent behöver du vara flexibel och kunna hantera olika situationer på ett ansvarsfullt sätt. Du kan planera och organisera ditt arbete väl och slutför arbetsuppgifter inom utsatt tid. Vidare är du en person som arbetar serviceinriktat där du har en vilja att hjälpa till samt har koll på vilka förväntningar som finns för att kunna möta dessa på bästa sätt.

Du kommer att ha många kontaktytor så vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga, har ett gott bemötande och positiv attityd i din roll och trivs med det personliga mötet. 

Vår arbetsplats

På Gamleby folkhögskola finns en omfattande verksamhet med allmänna kurser och kurser med inriktning mot naturvetenskap, hållbar textil, media och foto. Skolan utbildar dessutom undersköterskor, fritidsledare och lärarassistenter. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och arbete utgår från värdegrunden ”Gemenskap och medmänsklighet är grunden för hur vi bemöter varandra. Nyfikenhet, kunnighet, och engagemang är hörnstenarna i all vår verksamhet.”
På folkhögskolan jobbar ca 50 medarbetare och den här tjänsten ingår i den administrativa gruppen som idag består av 6 medarbetare.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/855

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-12-05
Upplysning om tjänsten

Pethra Bixo Larsson, rektor

072-4658120
Upplysning om tjänsten

Roger Lockneman, Vision

0493-13120

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 6 december 2021 Lämna synpunkter på innehållet