Skolassistent med fokus på ekonomi

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Du får arbeta i en verksamhet där du har en viktig roll som problemlösare och har en viktig kommunikativ funktion i centrum av verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är kund- och leverantörsreskontra, bokslutskontroller, ekonomiska uppföljningar samt kontinuerlig avstämning och rapportering. I ditt arbete verkar du för att regelverk efterlevs samt för att förbättra ekonomiska processer och rutiner. Viss personaladministration ingår i tjänsten samt arbete vid receptionsdisk. Tjänsten innebär många kontakter med både personal, deltagare och utomstående aktörer så en god kommunikationsförmåga är av vikt.

Vi söker

Du har en gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning och erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och/eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
Du har erfarenhet av arbete med ekonomiska system och är van vid administrativa uppgifter.

Som person är du strukturerad med hög servicekänsla och har lätt för att samarbeta med såväl arbetskamrater som kursdeltagare. Du har en förmåga att prioritera, organisera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på flexibilitet och du behöver vara både noggrann och kvalitetsmedveten med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. God datorvana är nödvändigt för tjänsten.

Det är bra om du har erfarenhet från arbete på folkhögskola/inom folkbildning. Det är meriterande om du känner till och är van att arbeta i våra system som Raindance, Qlikview och Heroma. Arbetet kan också innebära rapportering till Schoolsoft, CSN och SCB. God kännedom om Officepaketet, särskilt Excel är också meriterande.

Vår arbetsplats

Vimmerby folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och yrkesutbildningar såsom, socialpedagog, medicinsk sekreterare, barnskötare och fastighetsskötare samt kurser för personer med funktionsnedsättning. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk.

Vimmerby folkhögskola är en inkluderande skola där du och personalen möter vuxna deltagare i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Vi bedriver en verksamhet som värnar grundläggande demokratiska värden i alla miljöer. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I en trygg lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/819

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-12-03
Upplysning om tjänsten

Susanne Lindvall

0492-143 01
Upplysning om tjänsten

Mia Johansson, Vision

0485-564 407

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 4 december 2021 Lämna synpunkter på innehållet