Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjukvårdsstrateg

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Arbetsuppgifterna som sjukvårdsstrateg är mångsidiga och innebär att du spelar en central roll i att utveckla Region Kalmar län för att uppnå Sveriges bästa kvalitet och säkerhet och erbjuda våra invånare möjlighet till ett friskare, tryggare och rikare liv.

I din roll som sjukvårdsstrateg är du en viktig del av primärvårdsförvaltningens stab. Du ger stöd och råd till förvaltningsdirektören, stabsfunktioner och verksamhetschefer samt fungerar som sakkunnig i primärvårdsfrågor. I nära samarbete med förvaltningsdirektören ansvarar du för att implementera och utveckla strategier som är inriktade på att förbättra vår organisations prestation och resultat.

Du är primärvårdsförvaltningens representant i flera regionövergripande styr- och arbetsgrupper och samverkar med andra sjukvårdsaktörer både inom och utanför regionen.

En del av ditt ansvarsområde är att ta fram underlag, genomföra utredningar och leda arbetet med lokalfrågor samt arbetet med säkerhet- och beredskap.

Du har en nyckelroll i att stödja och driva de förändringar som görs i förflyttningen mot nära vård. Omställningen innebär nya arbetssätt och samarbeten där du hjälper till att säkerställa att förändringarna genomförs smidigt och effektivt.

Vi söker

Vi söker dig med relevant akademisk examen, exempelvis inom hälso-och sjukvård, ekonomi, ledarskap och erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning. Du har god förståelse för sjukvårdens struktur, system och komplexitet samt förmågan att navigera i en politiskt styrd organisation. Du har förmåga att etablera relationer såväl internt som externt vilket innebär att du kan skapa förtroende och samarbeta med olika intressenter.  

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har intresse och kunskap om förvaltningens kärnverksamhet, vilket även innefattar ledning och styrning samt ekonomisk planering för att hantera resurser inom ramen för vår verksamhet. Det är viktigt att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift eftersom du kommer ansvara för att kommunicera strategier, rapporter samt leda möten och hålla föredragningar för att framföra verksamhetens idéer och strategier.

Ditt arbete bedrivs självständigt samtidigt som du samarbetar nära med förvaltningsledningen och andra samarbetspartners för att uppnå gemensamma mål och visioner.

Som sjukvårdsstrateg i Region Kalmar län och primärvårdsförvaltningen kommer du att ha en spännande och meningsfull roll med möjlighet att påverka och förbättra vården för invånarna i vårt län 

Vår arbetsplats

Du kommer vara placerad i primärvårdsförvaltningens stab, här finns ekonomi- och HR-funktion samt verksamhetsutvecklare, kommunikatör, vårdsamordnare och chefläkare. Staben arbetar nära tillsammans för att vara ett kunnigt och nära stöd till organisationen. 

Vår arbetsplats präglas av ett öppet klimat och en miljö där vi tillsammans arbetar för helheten.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/723

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 40 tim/v

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-22
Upplysning om tjänsten

Niklas Föghner

0480-89999
Upplysning om tjänsten

Maria Enge-Jonsson

0480-48460

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30