Sjuksköterska/Distriktssköterska till Stensö Hälsocentral

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Vill du ingå i ett team av medarbetare på en modern och trevlig hälsocentral nära sjukhuset? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten som sjuksköterska/distriktssköterska till Stensö hälsocentral.  

Här möter du patienter i telefon, i digitala vårdmöten och i vanlig mottagning med uppgifter som hör till sjuksköterskearbetet på en hälsocentral. Du fungerar som en nyckelperson genom professionell bedömning och genom rådgivning lotsar du våra patienter rätt i vården. I arbetet ingår även möjlighet att ansvara för sjuksköterskemottagning utifrån intresse och tidigare erfarenhet. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag och arbete under jourtid/på jourcentral under kvällar och helger kan förekomma.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller vidareutbildad distriktssköterska. Tidigare erfarenhet av arbete inom primärvård är meriterande. Vi ser att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team med andra yrkesgrupper. Du är trygg i din yrkesroll och har förmåga att arbeta självständigt. Du har förmåga att bemöta människor med respekt och att skapa förtroende hos patienter och närstående. Vi ser också att du är positiv, har en förmåga att lyssna in och samtidigt vara tydlig i din kommunikation. För oss på Stensö hälsocentral är flexibilitet, ett positivt förhållningssätt och en känsla för service viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi rekryterar löpande, välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Stensö hälsocentral har lång tradition inom allmänmedicinsk mottagning. Vi har medarbetare med olika bakgrund och med bred kompetens. Vi vill vara en familjär hälsocentral med en trygg personalgrupp som sätter stort värde i mötet med patienten, att erbjuda en verksamhet av hög medicinsk kvalitet och med hög patientsäkerhet. Vi arbetar fortlöpande med att utveckla och implementera nya arbetssätt med syfte att förbättra verksamheten, varje-dag-lite-bättre.

Stensö hälsocentral har 8200 listade patienter och ligger geografiskt nära sjukhuset och angränsande till natur- och rekreationsområde. Hälsocentralen erbjuder hälso- och sjukvård inom specialistområdet allmänmedicin och arbetar hälsofrämjande enligt riktlinjer för Hälsoval Kalmar län. På hälsocentralen arbetar flera yrkesgrupper. Det finns flera sjuksköterskeledda mottagningar; t ex diabetes, blodtryck, livsstilsmottagning, astma/KOL, demens, urininkontinens. Vi arbetar också med rehabilitering vid sjukskrivning. Till teamet är även knutet primärvårdspsykologer som arbetar inom verksamhetsområdet psykisk hälsa. Handledning av studenter förekommer för kortare och längre tidperioder inom alla yrkeskategorier.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/636

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-09-26
Upplysning om tjänsten

Mattias Alvunger

0480-847 20
Upplysning om tjänsten

Anette Thorén, Vårdförbundet

0480-818 65

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 27 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet